Közélet

Traktorok nélkül zárult a Szabó Bálint által szervezett „gazdatüntetés”

Traktorok nélkül, csekély érdeklődéssel zárult a „gazdatüntetés” – írta a 24.hu, a beszámoló szerint körülbelül száz ember jelent meg a szombat délutánra meghirdetett gazdatüntetésen Budapesten, a tervezett 1800 traktorból pedig egy sem érkezett meg. A tüntetők az idő előrehaladtával egyre hevesebben kérték számon a szervező Szabó Bálinton, hol vannak a traktorok, a lap beszámolója szerint kisebb dulakodás is kialakult.

A portál azt írta,

  • hogy Szabó korábban 2200 személyautót és 1800 traktort ígért a demonstrációra, ehelyett negyed hét körül nagyjából 20 autó lehet jelen, traktor nincs a helyszínen.
  • A szervező arról beszélt a helyszínen, hogy a terv az, hogy éjfélig „tele lesz az egész Dózsa György a Keletiig autókkal és traktorokkal”.
  • A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől nagyjából 25-en voltak jelen a rendezvényen.

A 24.hu szerint a szegedi önkormányzati képviselő hét óra után nem sokkal egyébként azzal indokolta a várakozásoktól elmaradó létszámot, hogy sokan nem találnak oda. Közben sokan követelték, hogy mondja el, hol vannak a gazdák és a traktorok.

Szintén a lap tudósítója szerint háromnegyed nyolc körül kisebb lökdösődés alakult ki a szervező és egy demonstráló között. Egy férfi odament Szabóhoz, hogy megkérdezze, hol az az 1800 traktor, amiről korábban beszélt, illetve arra kérte, hogy hívjon fel egy gazdát, aki traktorral épp a főváros felé tart. Ezt követően nem történt semmi, úgyhogy a tüntető hazugsággal vádolta meg a szervezőt, majd dulakodás alakult ki kettőjük között.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb