Sport

Kajak-kenu OB: Kammerer Zoltán 44 évesen lett újra bajnok, 2+1 szegedi aranyérem is született csütörtökön

Hosszú kényszerpihenő után Szolnokon tért vissza a versenyzéshez Tótka Sándor, az UTE olimpiai bajnok klasszisa, aki Nádas Bencével párosban aranyérmes lett a K2 Férfi 500 méter döntőjében – írta tudósításában a szegedi klub, akik két aranyat szereztek a péntekig tartó országos kajak-kenu bajnokságon. Hüvös Viktor tanítványai kiegészülve Kuli Istvánnal és Csizmadia Kolossal négyesben is magyar bajnoki címet szereztek. Szintén aranyérmet szerzett a szegedi születésű Kopasz Bálint, aki a verseny után azt nyilatkozta, meg sem erőltette magát.

Az MVM Szeged VE csütörtöki ob eredményei:

  • 1. NÁDAS BENCE-Tótka Sándor (UTE) – K2 Férfi Felnőtt 500 méter A Döntő
  • 1. KULI ISTVÁN-Csizmadia Kolos (BHSE)-Tótka Sándor (UTE)-NÁDAS BENCE – K4 Férfi Felnőtt 500m A Döntő
  • 4. SZABÓ KRISZTIÁN-SZABÓ ANNABELLA – C2 Mix Felnőtt 500 m A Döntő
  • 6. SZENDY MÁRK-Radics Krisztián (Óbuda)-Kulifai Tamás-Kós Benedek (mindkettő MTK) – K4 Férfi Felnőtt 500m A Döntő
  • 6. SZENDY MÁRK-Kulifai Tamás (MTK) – K2 Férfi Felnőtt 500 méter A Döntő
  • 7. PAPP LÁSZLÓ-KOCSIS ÁDÁM – C2 Férfi Felnőtt 500 m A Döntő
  • 8. SZENDY MÁRK – K1 Férfi Felnőtt 500m A Döntő

Mint a szegedi klub tudósítása írta, az is eldőlt, hogy csütörtökön az is eldőlt, hogy a nyáron Szegedre szerződött Balogh Gergely K2 Férfi 500 méteren is indulhat a jövő héten kezdődő hazai rendezésű kajak-kenu világbajnokságon, hiszen Kurucz Leventével megnyerték a a szétlövést.

KOPASZ BÁLINT SIMÁN BEHÚZTA AZ ARANYAT 500-ON

A Doktor 24 Felnőtt és Parakenu Magyar Bajnokság csütörtök délutáni programja a férfi K-1 500 méter döntőjével kezdődött. A számot könnyedén nyerte a szegedi születésű, sokáig algyői színekben versenyzett Kopasz Bálint (Graboplast Győri VSE), mellette Noé Bálint (Budapesti Honvéd SE) és Kós Benedek (MTK) állhatott még fel a dobogóra.

„Nem volt megerőltető ez az ötszáz méter” – fogalmazott Kopasz Bálint, mint mondta, indított egy jó rajttal, majd ment egy erős utazót háromszázig. “Utána indítottam még egy biztonságit, de láttam, hogy tisztán vezetek, úgyhogy visszavettem a tempóból. Erős mezőny volt, de nem teljes, három-négy nevet hiányoltam még. Jó formában érzem magam. Egy napot vállaltam a magyar bajnokságon, mivel végig dolgoztam az évet, és nagyon fáradt vagyok. Az ezer egyesben nem is gondolkodtam most, különösen, hogy idén, és tavaly is sok hiányzó volt.” – tette hozzá az olimpiai bajnok.

SZERDÁN VARGA KATALIN SZERZETT ARANYAT

Alig pár nappal azt követően, hogy éremesővel térhettek haza az EB-ről, szerdán újra taroltak az MVM Szeged VE versenyzői, csak ezúttal a szolnoki OB-n, amelynek nyitónapján 1 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek. A parakajakozó Varga Katalin 200 méteren lett aranyérmes, Nádas Bence és Szendy Márk ezüstöt szerzett, míg Suba Róbert egy ezüstöt és bronzot húzott be egymás után.

OLD, BUT NOT OBSOLETE

A fenti mondatot Arnold Schwarzenegger hajtogatta a Terminator széria utolsó epizódjában (Dark Fate), magyarul valami olyasmit jelent, hogy “öreg de nem elavult”. Bár 44 évesen még fiatalembernek szólítják az embert a boltban (és tényleg az is), azért ebben a korban már nem szoktak bajnoki címeket szerezni az evezős sportágakban – maximum, ha Kammerer Zoltánnak hívják az illetőt.

Az első napon újabb bajnoki címet ünnepelhetett a 44 éves, háromszoros olimpiai bajnok legenda, aki előbb első lett győri klubtársával, Erdélyi Tamással párosban, majd négyesben a dobogó harmadik fokára állhatott Erdélyivel, Mizsér Márkkal és Erdőssy Csabával, ugyancsak egy kilométeren.

A közmédiának a helyszínen feltett nagy kérdésére azonban, miszerint meddig folytatja még az érmek halmozását, egyelőre nem tudta a választ.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb