Mindenmás

Szerdán újabb brutális áremelkedés jön az egyik üzemanyagnál: 820 forint fölé ugrik a dízel átlagára

Szerdán újabb brutális áremelkedés jön a nem hatósági áron, literenként 480 forintért tankolók számára. A dízel átlagára ugyanis 30 forinttal 823,9 forintra emelkedik, miközben a benziné nem változik, marad literenként 692,9 forint – írja a Holtankoljak.hu.

A portál adatbázisából kiderül: a most aktuális szabályozás bevezetése óta nem volt ekkora mértékű áremelés egy lépésben, hiszen az eddigi rekordot egy literenként 26 forintos drágulás jelentette.

EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA 3,8 SZÁZALÉKKAL DRÁGUL A PIACI ÁRAS DÍZEL

A mostani áremelés egyébként azt jelenti, hogy egyik napról a másikra 3,8 százalékkal drágul a piaci áras dízel. Július végén, amikor a kormány a magánszemélyekre szűkítette a literenként 480 forintos ársapkával tankolni jogosultak körét, egy liter gázolaj még csak 737,9 forintba került, azóta, tehát egyetlen hónap alatt, 11,6 százalékkal drágult a piaci alapú tankolás a dízeleseknek. A Holtankoljak.hu nemzetközi árfigyelője szerint – múlt heti eurós árakkal, a mostaninál néhány forinttal olcsóbb, 409 forintos euróval – a magyarországi dízel már most drágább, mint:

  • az osztrák (1,799 euró, 736 forint),
  • a lengyel (nagyjából 600 forint),
  • a szlovén (671 forint),
  • a szerb (721 forint),
  • vagy a horvát és a román (732-733 forint).

Az adataik szerint a múlt héten tíz európai ország volt, ahol átszámolva 800 forint fölötti árat kellett fizetni a gázolajért.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Free Palestine
'Fel a tetejéhez' gomb