Mindenmás

Nincs elég benzin az OMV-kutakon, nem tudnak elegendő üzemanyagot behozni a kúthálózat ellátásra

Az osztrák OMV nem tud elegendő üzemanyagot behozni Magyarországra a saját kúthálózata ellátására a schwechati finomító leállása és a Duna alacsony vízszintje miatt, a Mol pedig a jelenlegi helyzetben nem tud többet szállítani számára. A Mol egyébként nemrég csökkentette a kisbenzinkutaknak szállított mennyiséget is, itt is akadhatak gondok.

„Egyre többször tapasztaljuk a helyi OMV-töltőállomások lefogyását” – közölte a vállalat a hvg.hu-val, miután az elmúlt napokban több autós sikertelenül próbált tankolni. A cég magyarázata szerint az OMV az egyetlen olyan töltőállomás-hálózat Magyarországon, amely normál körülmények között Ausztriából biztosítja üzemanyag-ellátásának nagy részét. Ám jelenleg a schwechati finomító ideiglenes leállása miatt az OMV Hungária Kft. a szabadpiacról piaci áron, vagy a Moltól tudja biztosítani az üzemanyag-ellátást.

MEGNŐTT A FORGALOM, DE A MOL NEM TUDJA NÖVELNI A SZÁLLÍTÁSI MENNYISÉGET

Mint kiderült, a Mol nem tudja növelni a szállítási mennyiséget az OMV felé, miközben az OMV Hungária Kft. forgalma jelentősen megnőtt az árplafon bevezetése óta. A lap szerint a helyzetet súlyosbítja, hogy a helyi igények kielégítése elsősorban dunai szállítással lehet megoldható. Az alacsony vízállás miatt a hajók legfeljebb félsúllyal tudnak közlekedni. A finomító újraindítását pedig csak októberre tervezik. „Az OMV Hungária Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelenlegi nehézségek ellenére is biztosítsa az üzemanyag-ellátást. Megértésüket kérjük az átmeneti hiányok kezelésének idejére!” – írta a cég.

A KICSIK SEM KAPNAK ELÉG ÜZEMANYAGOT

Nem csak az OMV-nél vannak problémák: a Mol tájékoztatta a független kisbenzinkutakat, hogy a megrendelt mennyiség 50 százalékáról 35 százalékra csökkenti a kiszállított üzemanyag mennyiségét. A Mol szerint március óta 258 partnerrel kötött új szerződést, ők korábban nem a vállalattól szerezték be az üzemanyagot. „Az aktuális 50 és 35 százalékos korlátozás csak ezekre az új partnerekre vonatkozik” – emelte ki a Mol. A cég hozzátette: a számítások szerint így garantálható a biztonságos ellátás. A Mol jelenleg az ország üzemanyagigényének 80 százalékát fedezi a kieső import miatt.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: พรมรถ
'Fel a tetejéhez' gomb