Mindenmás

Két lánytestvérével terítette a kábítószert egy szegedi férfi – akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is sújtható

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki élettársával és két lánytestvérével árulta a drogot Szegeden. Az életfogytig tartó szabadságvesztéssel is fenyegetett bűncselekmény elkövetésével vádolt, a vádemeléskor részben letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

A BŰNSZERVEZET KRISTÁLY NÉVEN ISMERT KÁBÍTÓSZERT TERJESZTETT

A vádirat szerint a férfi és társai egy bűnszervezetet hoztak létre, ami 2021. januárja és májusa között napi szinten értékesített jellemzően kristály néven ismert kábítószert Szegeden. A nyomozás során felderítették és eljárás alá vonták a szervezet beszállítóját, több nagyobb és kisebb vásárlóját, akik közül ketten továbbértékesítették a kábítószert. A szervezet tagjai által terjesztett drog mennyisége meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A vádlottak a kábítószer kereskedelemből befolyt pénzt autókba, ingatlanokba, állampapírokba, nyereménybetétekbe fektették és jelentős mennyiségű készpénzt is tartottak maguknál.

A VÁDLOTTAK AKÁR ÉLETFOGYTIG TARTÓ SZABADSÁGVESZTÉSSEL IS SÚJTHATÓAK

A főügyészség 7 vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntettének elkövetésével vádol, akik közül öten a cselekményt bűnszervezetben követték el. Az életfogytig tartó szabadságvesztéssel is fenyegetett bűncselekmény elkövetésével vádolt, a vádemeléskor részben letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb