Közélet

Mario Radić: Orbán Viktor hat hónapon belül az utca hőse lesz Magyarországon

„Az ukrajnai háborúval kapcsolatosan lehet vitázni (…) de az ember a sajátjaiért küzd” – idézte a Jutarnji list horvát napilap nyomán Mario Radićot, a jobboldali ellenzéki Haza Mozgalom (DP) alelnökét a Mandiner. Mario Radić horvát politikus egyébként élesen kritizálta az uniós szankciós politikát, és ezzel együtt elismerően nyilatkozott a magyar miniszterelnök háborúval összefüggő intézkedéseiről.

jutarnji.hr weboldalon megjelent cikk szerint a politikus egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy „úgy tekintünk az Európai Unióra, mint egy okos édesanyára, aki megoldja a problémáinkat”. Mario Radić szerint ez azonban nem igaz, hiszen jelen pillanatban a dollár legyűrte az eurót, akárcsak a frank és a jen. A politikus úgy véli, ez nem jelent mást, mint hogy az európai gazdaság térdre rogyott, és a jelenlegi uniós megoldások ezen a helyzeten nem fognak segíteni.

ORBÁN VIKTOR AZ UTCA HŐSE LESZ

“Orbán Viktor földgázt és kőolajat szerzett, hat hónapon belül az utca hőse lesz Magyarországon” – jelentette ki a politikus a Mandiner szerint. Nem a horvát lap az egyetlen egyébként, amely az elmúlt napokban részletesen foglalkozott a magyar miniszterelnökkel, a német Frankfurter Allgemeine Zeitung szerzője szerint „Orbán Viktor olyan provokatív, mint senki más Európában”, politikai stílusának lényege, hogy kompromisszum helyett mindig harcba megy, védekezés helyett mindig támad, és a nyugalom helyett mindig lázad. A szerző viszont azon az állásponton van, hogy Orbán Viktor Magyarországa még így sem hasonlít Putyin Oroszországára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb