Mindenmás

Szeged felkészül? Befutottak a zivatarok az országba, ostromolja a jég a fővárost, vele együtt pedig olvasónk autóját is

Szegeden még elég korrekt az időjárás a budapestihez képest, ugyanis Anita Olvasónk beszámolója szerint ezekben a pillanatokban a fővárost éppen a jégeső ostromolja, amit az utcán parkoló autójából szemlél. Se előre, se hátra, úgy szakad a jég, mi pedig nagyon nem lennénk most az autója helyében.

Anita olvasónk videót is küldött (hálásan köszönjük), amit a Szeged365 TikTok csatornánkra töltöttünk fel:

@szeged365

Így verte szét a jégeső Budapestet… és a szegedi olvasónk autóját.

♬ eredeti hang – Szeged365

SZEGEDRE IS ZIVATAROKAT JÓSOLNAK

Zivatarveszély miatt másodfokú riasztást adott ki Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Vas és Veszprém megye mellett Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, valamint Fejér megyére is az Országos Meteorológiai Szolgálat. Azt írták, délután illetve kora este az ország délnyugati és déli területein – egy negatívabb forgatókönyv esetén – heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek, amik az előrejelzések szerint Szegedre az esti órákban érhetnek ide. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

A zivatarok környezetében viharos 60-80 kilométer/órás, heves zivatarok esetén 90-110 kilométer/órás széllökésre, 1-3 centiméteres – heves zivatarok esetén 2-4 centiméteres – jégesőre kell számítani.

Az ismétlődő cellaátvonulásból rövid idő alatt lokálisan nagyobb mennyiségű, akár 25-40 milliméter csapadék is hullhat. Hozzátették: az este folyamán északnyugat felől stabilizálódik a légkör, és fokozatosan a déli területekre korlátozódik a zivatartevékenység.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb