Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák: “egy hibát nem követek el, nem hígítom szódával” – így szereti a bort Barnák László színházigazgató és Mihálffy Béla képviselő

Negyedik napja a Bortéren mulat Szeged minden borkedvelője, ínyencként kóstolgatva a különböző borászatok kínálatát. Természetesen kameránkkal mi is ott voltunk, már rögtön az első, szerdai estén, és Szegedi Pletykák különkiadásunkban arról faggattunk titeket, milyen borokat szerettek és kóstoltok, sőt még Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok főigazgatója és Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő is beszámolt nekünk borozási szokásairól.

Barnák László szerint a hazai tájegységek mindegyikének vannak nagyon finom száraz borai, a színigazgató elsősorban azokat fogyasztja. Mint mondta, lehet fehér, vörös, vagy rozé, attól függ, hogy milyen gasztronómiai élmény párosul mellé. “Ami most nekem egy picit furcsa, hogy eltűnt a Szabadtéri a Dóm térről, de legalább annyian látogattak ki, mint a Szabadtéri estéken, úgyhogy ez egy kicsit vigasztaló” – mesélte Barnák László.

Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő elárulta, elsősorban a fehér borokat szereti, de ha az alkalom úgy kívánja, a rozé és vörösborok között is talál kedvére valót. Mint mondta, egy hibát viszont biztosan nem követ el: nem hígítja szódával, “mert a bor magába, tisztán finom” – mondta el a politikus.

EZEK A PROGRAMOK VÁRNAK RÁD SZOMBATON A BORTÉREN

Az elmúlt napok tapasztalatai alapján egy kis eső nem állíthatja meg a szegedieket, a Dóm tér és az Aradi vértanúk tere is megtelt a borozó vendégekkel. Ma is borongós időre számíthatunk, de a Bortér hangulata, finom nedűi, no meg a ma esti fellépők, mint Horányi Juli és a BrassDance fogják fűteni a nagy őszi bormustrán a kilátogatókat. Íme, mutatjuk, mi vár rád a mai napon, meghoztuk a szombati programokat!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb