Közélet

Szakadt az eső, mégsem engedte felszállni a 12 éves fiút a Szeged-Szentmihály busz sofőrje (frissítve)

Felháborodott apuka írt nyílt levelet a Szegedi Közlekedési Társaságnak (speciel az ügyben nem ők az illetékesek, de erről majd később), melyben arról számolt be, hogy a 12 éves fiát nem engedték felszállni a Szeged-Szentmihályra tartó 76-os buszra a Dugonics téren. Az eset a hétvégén, szakadó esőben történt, az ok elvileg az volt, hogy a gyermek kezében egy összecsukható roller volt, amelynek vizes volt a kereke. A kissrác a nem túl empatikus szituáció miatt 20 percet rollerezett az esőben, bőrig ázva.

Az alábbiakban az édesapa levelét változtatás nélkül közöljük, hozzátéve, hogy egy kicsit félrement a dolog, az említett járatot ugyanis nem az SZKT, hanem a Volánbusz üzemelteti.

“A mai napon 18-19 óra között a Szeged-Szentmihályra tartó 76-os buszra a Dugonics téren a 12 éves fiamat érvényes bérlettel a buszsofőr a szakadó esőben sem engedte felszállni a buszra. Az ok , hogy a gyermekem kezében, a hóna alatt egy gyerek, ismétlem egy gyerek összecsukható roller volt, aminek vizes volt a kereke (össze volt csukva és a kezében tartotta). Emiatt több mint 20 percet kellett hazáig rollerezni a szakadó esőben.

Kérdésem az lenne, hogy az említett buszsofőr mi alapján döntötte el, hogy Ő nem szállhat fel a buszra.

Van erre vonatkozóan bármilyen előírás? Ezek után mi várható még? Őszintén? Mi jön ezután? Esetleg a szakadó esőben megtiltják egy babakocsis kismamának azt, hogy felszálljon a buszra, mert a babakocsi kereke koszos vagy vizes? Vagy esteleg egy kisgyermekes anyának megtiltják a felszállást, mert a kisgyermeke kismotorral van, és annak a kereke vizes?

Ennyi erővel igazából megtilthatják azt is, hogy bárki felszálljon a buszra szakadó esőben, mert az utasok a vizes, koszos cipőikkel bepiszkolják a busz padlóját. Őszintén szólva, mélységesen megdöbbentem azon, hogy ilyen igazságtalanság, embertelenség árad emberekből illetve abból a buszsofőrből, aki ezen a járaton éppen akkor dolgozott. Még akkor sem érteném meg ha talán lenne olyan előírás, hogy csak kiöltözve, makulátlan szmokingban tisztára suvickolt ruhában és cipőben lehet a buszra vagy villamosra vagy bármilyen más közösségi járműre felszállni.

De ki az az ember aki szakadó esőben egy gyermeket (érvényes bérlettel) ilyen szánalmas indok miatt, nem enged felszállni egy buszra? De tényleg, őszintén, ezt mégis mivel lehet megmagyarázni. Igazából semmi mást nem kérek, csak egy kicsivel több emberséget.

Üdv. Cs. Zoltán”

A társaság nyilvánosan is elérhető üzletszabályzatában azt írják, hogy rollert összecsukható állapotban lehet felvinni a járataikra, arra pedig akárhogy is kerestük a 243 oldalas dokumentumban, nem térnek ki, hogy mi van akkor, ha vizes az (egyébként összecsukott) roller kereke. Papírforma szerint tehát úgy tűnik, az apukának lehet igaza, mivel a kisfia

  • rendelkezett érvényes menetjeggyel,
  • és össze volt csukva a rollere.

Az ügyben megkerestük a Volánbuszt is, amint válaszolnak, cikkünk frissülni fog.

FRISSÍTVE: REAGÁLT A VOLÁNBUSZ, SAJNÁLJÁK A TÖRTÉNTEKET

“Sajnáljuk a történteket” – írta válaszlevelében a Volánbusz Zrt. kommunikációs igazgatósága. Az ügyben az [email protected] e-mail címre érkezett utaspanasz kivizsgálása folyamatban van, amelynek eredményéről az érintettet írásban értesítik – állt a társaság szerkesztőségünknek küldött e-mailjében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb