Közélet

Rusvai Miklós szerint közel a világjárvány vége, már oltatni sem kell

„Közel vagyunk a világjárvány végéhez. Azt gondolom, a Covid náthavírusként marad velünk” – magyarázta Rusvai Miklós, aki azt mondta, azoknak, akik nem tartoznak valamelyik rizikócsoportba, oltatniuk sem kell már.

A magyarok többsége unja a koronavírus járványt, nem tartanak egy következő hullámtól egy felmérés szerint, sőt, a következő oltást mindössze a megkérdezettek harmada kéri. Akik eddig nem kaptak, azok 95 százaléka ezután sem oltatja be magát. Rusvai Miklós a Blikknek elmondta mit gondol erről, és arra is kitért, hol tart most a járványhelyzet.

ITT A VÉGE, FUSS EL VÉLE?

Arra a kérdésre, hogy vége van-e a Covid-járványnak, azt válaszolta, közel vagyunk hozzá, majd megjegyezte, szerinte a koronavírus náthaként marad velünk. Rusvai szavai egybecsengenek azzal, amit Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója mondott pár napja:

szerinte belátható időn belül vége lesz a koronavírus-járványnak.

RUSVAI SZERINT HA NEM TARTOZOL RIZIKÓCSOPORTBA, NEM KELL AZ OLTÁS SEM

Aki nem tartozik semelyik rizikó csoportba, annak nem kell oltatnia Rusvai szerint. Mint mondta, a 80 felettiek, vagy akik idősek otthonában laknak, a magas vérnyomásosok, cukorbetegek, tumorosok, légúti betegségben szenvedők és az allergiások inkább vegyék fel az oltást.

NEM LEPI MEG A SZKEPTICIZMUS

“Akit eddig nem lehetett meggyőzni, azt ezután sem lehet” – mondta a szkeptikusokról, akik szerinte okkal gondolhatják úgy, hogy ez a vírus nincs is, de legalábbis az ő szervezetük védve van tőle.

“Régen sem halt bele mindenki a feketehimlőbe, de még a pestisbe sem, akkor is voltak, akik egészségesen vészelték át a járványokat, mert nem egyformán vagyunk fogékonyak a kórokozókra. Kölcsey egyik testvére belehalt a himlőbe, a másiknak semmi baja nem volt, a költő viszont egyik szemére megvakult” – magyarázta Rusvai Miklós.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb