Közélet

Nemzeti konzultációt indít a kormány az energiaszankciókról

Kocsis Máté (Fidesz) és Simicskó István (KDNP) tartott sajtótájékoztatót a kormánypártok kihelyezett frakcióülésének szünetében, és bejelentették: nemzeti konzultáció jön Magyarországon – tudósított az Index.

Kocsis Máté a sajtótájékoztatón bejelentette: a két frakció arra kérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt az energiaszankciókról. „Az alapvető problémák a háborúból adódnak, és az arra adott brüsszeli szankciókból” – vette át a szót Simicskó István, hozzátéve: a meghallgatott miniszterek elmondták, milyen nehézségeket okoz a szankciók leküzdése.

MEGKÉRDEZIK AZ EMBEREKET

Simicskó István azt is leszögezte, hogy minden fontos nemzeti sorskérdésben megkérdezik az embereket, ezért jön az újabb konzultáció. Simicskó István megemlítette azt is, hogy a KDNP frakciója egy fővel bővült, Navracsics Tibor csatlakozott hozzájuk. Mikor kezdődik a nemzeti konzultáció, és milyen alapú lesz? – hangzott az első kérdés. Kocsis Máté megerősítette, hogy a frakciók felkérték a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt, és valószínű, hogy nem csak online lehet majd véleményt nyilvánítani. Ennél azonban egyelőre többet most nem lehet mondani – fejezte be válaszát a képviselő. Kocsis utalt arra, hogy jelenleg 11 ezer szankció van érvényben Oroszország ellen, ezek közül a legkárosabbak az energetikai szankciók.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb