Mindenmás

Napi pakk: 18 fok, záporok és az Állatok Világnapja vár ma rád Szegeden

A hétfői lendületet fokozva robbant be a kedd Szegedre. Az időjárás is hasonlóan alakul: délelőtt még lehetnek záporok, viszont délután már a napsütésé lesz a főszerep. Most szólunk: meló előtt ne felejtsd el megszeretgetni kiskedvenced, hiszen ma van az Állatok Világnapja. Vidd ágyba a reggelit, mi pedig már mutatjuk is, mi mindent tartogat számodra a hét második napja Szegeden!

MAI NÉVNAPOSOK, ÉVFORDULÓK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Ferenc, Aranka, Edvin, Edvina, Hajnalka és Zorka nevű olvasónknak! A névnaposok mellett évfordulók is jutottak mára, hiszen:

  • ma van az Állatok Világnapja. Assisi Szent Ferencnek, az állatok patrónusának emlékére ünneplik világszerte az állatok napját. Magyarországon ez alkalomból felvonulásokat rendeznek állattartók és állataik.
  • 99 éve született Charlton Heston, Oscar-díjas színész (Ben Hur, A majmok bolygója),
  • 76 éve pedig Susan Sarandon, Oscar díjas amerikai színésznő.
  • Pontosan 12 éve volt a vörösiszap katasztrófa. Magyarország eddigi legnagyobb, ökológiai következményekkel járó ipari katasztrófája. Átszakadt a Mal Zrt. Ajka melletti X-es tározója és több mint egymillió köbméter vörösiszap és erősen lúgos víz elegye öntötte el Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt.

DÉLELŐTT ZÁPOROK, MAJD NAPSÜTÉS JÖN SZEGEDRE

Keddre veszít erejéből a szél, de még olykor lehetnek élénk, helyenként erős lökések. A napsütést időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, délelőtt még futó záporok is előfordulhatnak Szegeden. Kora reggel 4-11, délután 15-20 fok várható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb