Szegedi Arcok

Napi cukiság: egy szegedi kisdiák tervei alapján dekorálták ki az egyik köztéri ivókutat Algyőn, a Szegedi Vízmű Zrt. pályázatának keretében

Masa Izabellának, a Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola tanulójának, a Szegedi Vízmű Zrt. pályázatára beküldött nyertes terve alapján pénteken kifestették és újjá varázsolták az algyői Kastélykert utca és Komp utca sarkán fekvő köztéri ivókutat. A rendezvény célja a környezettudatos vízfelhasználásra való ösztönzés, a felelős vízhasználat tudatosítása szemléletformálással volt, számolt be az eseményről a Szegedi Vízmű Zrt.

Mint írták, Szegeden és Algyőn több mint 150 db közkifolyó, ismertebb nevén kék nyomós kút található, ezek évtizedek óta „részei” a településeknek. Számos helyen indult már kezdeményezés az országban a kutak dekorálására. Az “Élővizeink tisztaságának védelme, és tudatos vízhasználatra nevelés a klíma változás korában” projekt keretein belül a Szegedi Vízmű Zrt. pályázatot írt ki 2021 márciusában általános iskolások számára, melynek egyik témája volt a dekoráció tervezése egy közkifolyóra: „Ivókút szépítés – Tervezz díszítést a „kék” nyomós kutakra!” címmel.

Az egyik tervet pénteken meg is valósították, kidekoráltak az algyői Kastélykert utca és Komp utca sarkán fekvő köztéri ivókutat, Masa Izabella, a Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola tanulójának nyertes pályamunkája alapján. A megvalósításban közreműködött a terv készítője, illetve az Algyői Szivárvány Óvoda óvodásai is. “A díjazott pályamunkák közül olyat választottunk, ami az ötletessége, szépsége mellett egyszerűen, könnyen kivitelezhető” – mondták el a szervezők.

A legjobban sikerült tervekből kiállítást is rendeznek majd a Szent István téri víztoronyban.

Forrás és fotók: Szegedi Vízmű Zrt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb