Mindenmás

Szegedről beutazni egész Európát? Ráadásul ingyenesen? Jelentkezz a DiscoverEU pályázatára! Mutatjuk a részleteket

A DiscoverEU az Erasmus+ program keretében lehetőséget kínál a 18 éves fiataloknak EU-szerte, hogy Európát beutazva új ismeretekkel és életre szóló élményekkel gazdagodjanak. Elsősorban vasúton utazva fedezheted fel Európa változatos tájait és érdekesebbnél érdekesebb településeit (de kivételes esetekben, pl. ha szigeten vagy távoli területen élsz, más közlekedési eszközt is igénybe vehetsz).

A német fiatalok kezdeményezésére elindult javaslatot Navracsis Tibor, Ujhelyi István és Manfred Weber karolta fel. A program azóta hatalmas sikereket ért el, közel hétszázezer jelentkező volt a pályázatok során, közülük százharmincezer európai fiatal élhetett is már az utazási lehetőséggel.

Fontos! Holnap délig lehet pályázni! A sikeres pályázók utazási igazolványt kapnak. Ha valamelyik EU-tagország vagy az Erasmus+ programhoz társult nem uniós országok valamelyikének (azaz Észak-Macedónia, Izland, Liechtenstein, Norvégia, Szerbia vagy Törökország) 18 éves lakosa vagy, a DiscoverEU alkalmat kínál Neked arra, hogy felfedezd Európa ezer arcát, kulturális örökségét és történelmét, és Unió-szerte új ismeretségeket, barátságokat köss. Minden részletet itt találsz: https://youth.europa.eu/discovereu_hu

Itt tudsz jelentkezni: Üdvözlünk a DiscoverEU kezdeményezés portáljának jelentkezési felületén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb