Mindenmás

A játszótéren raboltak ki egy embert Szegeden: lábon rúgták, többször fejen ütötték és fojtófogással a földre is vitték a sértettet

Erőszakkal vett el 50 ezer forintot egy férfi a másiktól Szegeden, a Szegedi Járási Ügyészség most vádat emelt ellene – olvasható az ügyészség közleményében. Mint kiderült, a férfi az egyik szegedi játszótéren bántalmazta a sértettet, majd a farzsebéből kivett 50 ezer forintot és lelépett.

A közleményben azt írják, hogy a megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. október 19-én, este 7 óra körül lépett oda két társával együtt az általa látásból ismert sértetthez az egyik szegedi játszótéren. Ezt követően a gyanúsított minden előzmény nélkül a sértettet lábon rúgta, többször fejen ütötte, majd egy fojtófogással földre is vitte. A gyanúsított a földön fekvő sértett bántalmazását tovább folytatta, miközben pénzt követelt tőle. A bántalmazásnak úgy lett vége, hogy a gyanúsított kivett a sértett farzsebéből 50 ezer forintot, majd a helyszínről társaival eltávozott. Az ügyészség azt is írja, hogy a sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

RABLÁS MIATT INDULT ELJÁRÁS

A rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a többszörösen büntettet előéletű gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta. Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája hely adott és elrendelte a férfi letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb