Közélet

Kinevezték végre a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalt vezető főispánt!

Az országban egyetlen egy kormányhivatali vezető nem volt eddig kinevezve, ez az egy hely pedig pont a mi megyénk, Csongrád-Csanád megye volt. De ma hajnalban megtört a jég, a ma hajnalban megjelent Magyar Közlönyben ott a név: dr. Róth Márton. Na, de ki is dr. Róth Márton? Utánajártunk gyorsan hajnalban.

A legfontosabb elsőként megemlíteni, hogy a Magyar Tudományos akadémia köztestületének tagja, kutatási témái: itáliai reneszánsz és barokk irodalom, 15. és 16. századi itáliai utópiák, olasz-magyar kapcsolattörténet, az olasz posztmodern irodalma.

Az új megyei főispán publicisztikáinak listáját itt tudod megnézni: Róth Márton publikációs listája

Dr. Róth Mártont több díjjal is kitüntették: 2014-ben a Pedagógusok Kutatói Pályadíját ítélték neki, majd 2015-ben dr. Róth Márton tanár urat érte a megtiszteltetés, hogy Pisában átvegye az olasz Premio Internazionale Galilei alapítvány egyik díját, a Premio Maria Ciancit.  Az alapítvány díja a Pisai egyetem védnöksége alatt áll, és az olasz Rotary clubok hozták létre, hogy jutalmazzanak évente egy olyan fiatal külföldi kutatót, aki magas szintű tudományos tevékenységet folytat az olasz kultúra valamely területén.

A frissen kinevezett főispán a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanára volt, később a római magyar nagykövetség diplomatájaként dolgozott, ma pedig a Magyar Közlönyben megjelentek alapján, Orbán Viktor miniszterelnök – a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára – a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalt vezető főispánná nevezte ki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb