Mindenmás

Szerdától újra lehet buszozni Szeged és Szabadka között

Szerdától újraindítja korábban megszüntetett szegedi járatát a Subotica-trans – tájékoztat honlapján a Vajdaság Ma szerint az utasforgalmi vállalat. Mint kiemelték, az autóbuszok minden nap közlekednek, még állami ünnepeken is, Szabadka mellett pedig Palics központjában és Hajdújáráson állnak majd meg.

A tájékoztató szerint Szabadkáról reggel 7 óra 35 perckor indul a busz Szegedre, vissza pedig 15 óra 40 perckor lehet a járattal utazni. A Szabadka–Horgos–Szeged járatát egyébként júliusban szüntette be a közlekedési vállalat.

VESZTESÉGES A JÁRAT

Pásztor Bálint hétfőn a közösségi oldalán jelentette be a jó hírt. Mint írta: “Rengetegen kérdezték tőlem az utóbbi időben, hogy miért szűnt meg a Szabadka-Szeged buszjárat. Az ok egyszerű: a járat veszteséges volt és egyébként is, először a Covid, utána pedig az energiaválság miatt a Subotica-trans hatalmas kihívásokkal néz szembe, kénytelenek voltak karcsúsítani a menetrendet, a város pedig így is óriási eszközökkel segíti a vállalatot annak érdekében, hogy egyáltalán működhessen, és ne szűnjön meg a tömegközlekedés Szabadkán.” A politikus hozzátette, hogy pénteken tárgyalt a szabadkai polgármesterrel, akinek elmondta, hogy a nehézségek ellenére is védhetetlen az, hogy a két város között jelenleg semmilyen tömegközlekedési lehetőség nincs. Ennek eredményeként, a veszteségek ellenére is, szerdától (november 2-tól) újra közlekedik a busz Szabadka és Szeged között.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: youtube niches
'Fel a tetejéhez' gomb