Szegedi Arcok

Megérkezett Szegedre a Fertő tavi tűzoltóhajó

Szegedre érkezett a Fertő tavi tűzoltóhajó, amit a szegedi civil vízimentő és tűzoltó egyesület tagjai vettek meg. A Tiszánál a part menti tüzek oltásakor pont jól jöhet majd ott, ahol a lángokat nehezen lehetne szárazföldön megközelíteni. Az egyesület kiegészítő eszközöket is venne a hajóra, de ehhez adományokra van szüksége – írja az RTL.

Október közepén írtuk meg, hogy nagyjából 8 millió forintra lenne szüksége a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálatnak ahhoz, hogy Szegeden is lehessen egy profi tűzoltóhajó. Állami forrás igazából nincs rá, szükség annál inkább: mint Seller András, az egyesület elnöke elmondta, a Tisza-part kiterjedt aljnövényzete miatt gyakoriak a vízközeli tűzesetek, azonban a hagyományos tűzoltóegységek csak nagyon lassan, nehézkesen tudják megkezdeni az oltást ilyenkor. Mint most kiderült, sikeresen összegyűlt a kellő pénzmennyiség, így Szegedre költözött a Fertő tavi tűzoltóhajó.

Csütörtökön délután érkezett meg a Fertő tóról a tűzoltóhajó Szegedre. Az RTL beszámolója szerint daruval engedték a Tisza vizére. Mint kiderült, a tűzoltóhajtót a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat vette meg, a tagok adták össze rá a pénzt. “Vannak a Tiszának olyan árterei, amik akár 1,5-2 kilométer mélyégben is vannak az árvízi töltéstől. Ennél fogva elég körülményes megépíteni az oltáshoz szükséges vezetékeket. Mi most már a víz felől, mindezt meg tudjuk oldani, be tudunk segíteni az oltásnál” – mondta a portálnak Seller András, az egyesület elnöke. Az RTL arra is felhívta a figyelmet, hogy évente jónéhány tűz keletkezik a szegedi szakaszon, így nagyon jól jön a tűzoltóhajó az oltásnál.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb