Mindenmás

Nógrád megyei politikus forgalomból kivont ex-autójával furikáznak Szegeden, eddig 18 büntetési tételt gyűjtöttek össze neki

Alapos slamasztikába került a Nógrád megyei Diósjenő alpolgármestere, Glöckl Ferenc, aki a hétvégén a Szeged365 Társalgó csoportban kért segítséget a szegediektől. Mint írja, egy éve adta el az autóját, amit azóta újra elpasszoltak, viszont mivel a vevők egyike sem íratta át a járgányt, januárban kivonták a forgalomból, ennek tudatában pedig rendszeresen garázdálkodnak vele, főként Szegeden.

  • “Gyorshajtás,
  • matrica nélküli pályahasználat,
  • parkolási bírságok”

sorolta a többszázezres összeget jelentő, 18 tétel főbb témáit, majd arról számolt be, hogy a büntetéseket csakis hosszadalmas procedúrákon keresztül tudja töröltetni. Ehhez minden dokumentumot be kell mutatni de a rengeteg herce-hurca után már végleges megoldást szeretne, azt, hogy levegyék az autó rendszámát.

“A büntetések, bírságok Szegeden kerültek kiszabásra. Ezért kérnék mindenkit, ha látják az autót jelezzenek nekem”

– kérte a szegedieket. A Nógrád megyei politikus azt írta,

  • egy szürke színű Opel Astra G Caravanról van szó,
  • melynek rendszáma JUC075.

A megoldás persze papíron jóval egyszerűbb, mint a gyakorlatban. Hétfő reggel betelefonáltunk az illetékes szervekhez, mint mondták, az ex-tulaj dolga hasonló esetben mindössze annyi (lenne), hogy bemutassa az adás-vételi szerződést, igazolva, hogy neki már semmi köze a szabálysértéseket elkövető autóhoz. Mindezt az egyik kommentelő is beírta a Szeged365 Társalgóba kitett poszt alá, erre Glöckl azt válaszolta, hogy

“ez a bemutatod az adásvételit és kész dolog a gyakorlatban úgy működik hogy minden egyes hatóság mást kér. Van aki az eredeti postázását fogadja el kizárólagosan. 18 büntetési tételt kaptam idáig. Minden tétel minimum egy külön 10 perces telefon vagy egy komplex email levelezés hiánypótlással vagy postai levelezés a hatóságokkal. Minden város közlekedési hatósága külön cég külön eljárási renddel. Amíg az autón fent van a rendszám folyamatosan ki vagyok téve ezeknek a procedúráknak heti de inkább napi szinten.”

Az eredeti posztot ITT találod, kérünk, ha látod a JUC075 rendszámú szürke G Astra kombit, értesítsd a szerzőt kommentben vagy üzenetben (ha nekünk írsz az [email protected], mi is továbbítani fogjuk).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb