Közélet

Megszűnik a NIF, Lázár János tárcája viszi tovább a cég feladatait

Az állami infrastrukturális beruházásokért, többek között a útépítésekért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. januártól megszűnik. A cég feladatait pedig a Lázár János vezette tárca, az Építési és Beruházási Minisztérium viszi tovább – szúrta ki a cég honlapján a napi.hu.

NIF honlapján a következő tájékoztató jelent meg: “Az Építési és Beruházási Minisztérium tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó, 100 százalékos állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok által ellátott feladatok központi költségvetési szerv általi átvételéről és a társaságok megszüntetéséről, az ezzel kapcsolatos eljárási kérdések rendezéséről szóló kormányrendelet szerint a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 2023. január 1-jével megszűnik és feladatait jogutódként az Építési és Beruházási Minisztérium veszi át.”

ÁTNEVEZIK A MINISZTÉRIUMOT

Utóbbit sem sokáig hívják már így, ugyanis Lázár János minisztériumát átnevezik: Építési és Közlekedési Minisztérium lesz a neve az eddigi Építési és Beruházási Minisztérium helyett, miután a közlekedésügy is oda kerül a megszűnő TIM-től.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: this
'Fel a tetejéhez' gomb