Sport

Szegedi büszkeség: Gémes Levente ezüstérmes lett az ökölvívók spanyolországi ifjúsági világbajnokságán

Szenzációs szegedi eredmény! Gémes Levente, a Szeged Box Club mindössze 17 éves sportolója ezüstérmes lett az ökölvívók spanyolországi ifjúsági világbajnokságán a 71 kilogrammosok kategóriájában, tette közzé a hírt az utanpotlassport.hu.

Az év legfontosabb sportági utánpótlásversenyét rendezték november második felében a spanyolországi La Nuciában. A kéthetes ifjúsági világbajnokságon tizennégy magyar fiatal húzott kesztyűt. 

2018 UTÁN SZURKOLHATTUNK ÚJRA MAGYAR DÖNTŐSNEK AZ IFJÚSÁGI ÖKÖLVÍVÓ – VB-N

Gémes Levente teljesítménye azért is nagyszerű, mert 2018 után szurkolhattunk újra magyar döntősnek az ifjúsági ökölvívó-vb-n. A 17 esztendős, elsőéves ifjúsági korú bokszoló remek formában versenyzett, sorrendben ukrán, horvát, norvég és görög ellenfelet győzött le a döntőig vezető úton, ráadásul kétszer kiütéssel diadalmaskodott. A fináléban az üzbég Fazliddin Erkinbojevvel csapott össze, akitől pontozással kikapott, így végül a dobogó második fokára állhatott fel.

“LEVENTÉNEK A FIZIKÁLIS ÉS MENTÁLIS KÉPESSÉGEI IS MEGVANNAK A KOMOLY EREDMÉNYEK ELÉRÉSÉHEZ”

„Minden eseményre úgy utazunk Levivel, hogy a győzelem a cél, ez most sem volt másképp. Meggyőződésem, hogy aki nem ilyen hozzáállással indul neki az adott versenynek, annak nem sikerülhet, neki pedig a fizikális és mentális képességei is megvannak a komoly eredmények eléréséhez. Több meccsét is idő előtt fejezte be, ami nem véletlen; tudatosan a megfelelő taktikát alkalmazta, érett bokszot mutatott be, tartotta magát a megbeszéltekhez. A döntőben menetről menetre javult, ám sajnos picit későn találtuk meg a megoldást az üzbég ellenféllel szemben. Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok rá, óriási örömöt jelent az ezüstérem is. – értékelt a szegedi fiatal edzője, Gál László, majd hozzátette, hogy fő céljuk, hogy Leventéből klasszis felnőttversenyző váljék majd.

“AZ ARANY VOLT A CÉL, ENNEK ELLENÉRE NAGYON BOLDOG VAGYOK”

Gémes Levente elmondta, egész évben a vébére készült. “Népes mezőnyben szerepelhettünk, majdnem száz országból érkeztek fiatalok, fontos tapasztalatokat szereztünk a ringen belül és kívül is. Természetesen maradt bennem hiányérzet a döntőbeli vereség miatt, hiszen az arany volt a cél. Rendkívül ügyes az üzbég srác, ám ha hamarabb ráérzek, hogy mi működik ellene, talán győzhettem volna. Ennek ellenére nagyon boldog vagyok!” – összegezte az eredményt a versenyző.

Forrás: utanpotlassport.hu

Fotók: Szeged Box Club FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb