Mindenmás

A sorozatgyilkos újabb áldozata kerülhetett elő? Halottlátó talált csontokat a balástyai rém házának falában

Nem semmi történet látott napvilágot vasárnap: Kiss Kató halottlátó egy szeánszot készült tartani Balástya környékén, de még az odaúton megkérte kísérőit, hogy kanyarodjanak el arra a tanyára, ahol 2001-augusztusában több holttestet is találtak a rendőrök, miután Szabó Zoltán beismerte egy helyi vállalkozónő megölését. A Ripost szerint a halottlátó el is látogatott a helyszínre, ahol csontokat talált, majd értesítette a rendőrséget.  

A lap beszámolója szerint a fent említett tanya immáron két évtizede áll üresen és szinte már teljesen az enyészeté lett, de Kiss Kató, az ismert halottlátó azt érezte, hogy egy lélek arra kéri, nézzen szét a romok között. Nos, úgy tűnik, hogy az út nem volt hiábavaló, hiszen a düledező falakból csontok kerültek elő, mégpedig onnan, ahová a sugallata irányította.

CSONTOK BUKKANTAK ELŐ A FALBÓL

“Tegnap este óta egy hang folyamatosan pár szót sugdosott nekem. Öt méter… A ház… – szólt valaki hozzám szinte megállás nélkül. Ezért kellett ma odamennem. A romos ház egyik fala pont öt méter hosszú, és ahogy odaléptem, azonnal megpillantottam valami nem odaillőt. Ahogy kicsit megkapargattuk a falat, szép sorban csontok kezdtek előbukkanni a vályogból” – mesélte vasárnap a Ripostnak Kiss Kató, aki természetesen nem lehet biztos benne, hogy emberi maradványokra bukkant, minden esetre azonnal értesítette a rendőrséget. A lap szerint vasárnap a rendőrök el is kezdtek intézkedni, orvost hívtak a helyszínre, hogy megállapítsa, hogy pontosan milyen csontokat találtak. Ugyanakkor Kató úgy véli, hogy a maradványok emberiek. 

A BALÁSTYAI RÉM ÁLDOZATA LEHETETT?

“Ahogy én láttam, lábszár- és combcsontot találtam és több csigolyadarab is előkerült, így én azt hiszem, hogy embertől származnak. Arról nem beszélve, hogy egy olyan ház falába, ahol ennyi szörnyűség történt, miért rejtene valaki állati maradványokat?”- tette fel a jogos kérdést a halottlátó, aki hozzátette, a csontok előkerülése után megszűntek a sugallatai is. A portál szerint könnyen lehet, hogy a balástyai rém egy újabb áldozatának maradványai kerültek elő a tanya falából. 

TÖBB EMBERREL VÉGZETT A BALÁSTYAI RÉM

A portál emlékezet ugyanakkor arra is, hogy Szabó Zoltán, avagy ahogy a köznyelvbe beivódott, a “balástyai rém” 1998 és 2001-között négy, vagy hat, bár egyesek szerint több brutális gyilkosságot is elkövetett a tanyán, ahol egyedül élt, miután édesanyja és a testvére is elhunyt. A férfi az első gyilkosság elkövetése előtt már volt büntetve, mivel évekkel korábban megerőszakolt egy hatvanéves nőt. Zoltán ugyanakkor ismert volt erőszakos természetéről, és az sem volt titok, hogy lopásokkal és orvvadászattal igyekezett fenntartani magát. 

Első áldozata egy nő volt, akit a tanyájára csalt, majd egy nehéz tárggyal többször is fejbe verte. A holttestet lemeztelenítette és a közelben elásta. A második áldozatával is hasonló módon végzett és majdnem pontosan úgy is járt el, annyi különbséggel, hogy az áldozat feje nem került elő. Harmadik áldozatát 2000-ben csalta a szilváskertbe, őt megfojtotta és szintén eltemette a testét. Szabó a negyedik, rábizonyított gyilkosságot 2001 augusztusában követte el. Ekkor egy használt mobiltelefonokkal foglalkozó nőt csalt a tanyájára azzal, hogy jó áron tud szerezni neki készülékeket. Áldozata motorral érkezett és 300 ezer forintot is vitt magával az üzlet reményében. Szabó a nőt végül megfojtotta és a testet pedig ismét a tanyája mellett ásta el. 

BEISMERTE A GYILKOSSÁGOKAT

A Ripost szerint Szabó Zoltán a kihallgatása során beismerte a gyilkosságot, majd a többi holttest előkerülésekor azokat is. Később egy újabb gyilkosságot is beismert, de azt a bíróság még így sem látta bizonyítottnak, ezért az nem is került be a vádiratba, mint ahogy egy öttagú román család eltűnésének ügyében sem vonták felelősségre. “Álláspontom szerint összesen 11 áldozata lehetett, de egy öttagú román, vendégmunkásként dolgozó család sosem került elő. Habár az áldozatait egytől egyig mélyre elásta és egyébként orvvadászattal is foglalkozott, bármi lehetséges. Kíváncsian várom a vizsgálat eredményét” – magyarázta már a Blikknek az egykori nyomozó. A sorozatgyilkost végül 2003-ban életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték. Szabó Zoltán 2005. december 5-én a szegedi Csillag börtönben lett öngyilkos a cellatársával együtt.

Fotók: Kiss Kató

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: check that
'Fel a tetejéhez' gomb