Közélet

Minden nap kígyózó sor áll a Rókusi Tescoban működő postánál, mindeközben Makón sikerült megoldani az egyik fiók újranyitását

Már lassan egy hónapja annak, hogy 12 postahivatalt zártak be Szegeden. Azt, hogy ez mekkora érvágás volt városunknak a Rolandtól kapott borítóképünk is mutatja. Olvasónk szerint minden nap hosszú, kígyózó sor áll a Rókusi Tescoban működő kispostánál, amióta bezárták az egyik fiókot a telefontoronynál. Mindeközben ma az is kiderült, hogy Makón sikerült megoldani a kisposta újranyitását.

November 12-én zártak be országszerte 366 postahivatalt, Szegeden nem kevesebbet, mint 12-őt. Azóta minden nap hosszú sorok alakulnak ki a még működő postahivataloknál. Mindeközben Makón megoldották: január másodikán újra kinyithat a kisposta a településen – erről Farkas Éva Erzsébet tájékoztatta a hallgatókat a Rádió 7 csütörtöki Közös Nevezőjében.

NETTÓ 23 MILLIÓ FORINTJÁBA KERÜL AZ ÖNKORMÁNYZATNAK

Farkas Éva Erzsébet azt mondta, hogy december másodikán megérkezett a válasz a Magyar Posta igazgatójától arra, hogyan tudna tovább működni a makói kisposta. Jövő héten szerdán, december 14-én lesz az idei, utolsó testületi ülés Makón, ott döntenek erről a képviselők, hiszen nettó 23 millió forintba kerülne az önkormányzatnak, a tervezet szerint 1,5 évre az, hogy nyitva maradjon a posta. A város költségvetésében ez a 2023-as év tételei között szerepel majd. Elhangzott, ha az előterjesztést elfogadja a testület, és aláírják az egyezséget a Magyar Postával, akkor már 2023. január másodikától megnyithat ismét a Kisposta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb