Mindenmás

Nem semmi hajsza volt a rendőröknél: bemenekült az erdőbe egy embercsempész Ásotthalomnál, drónt, keresőkutyát és helikoptert is bevetettek a keresésnél

Nem semmi hajsza volt a rendőröknél: egy menekülő embercsempész az erdőben próbált meg elbújni az egységek elől Csongrád-Csanád megyében. Az elfogására drónt, keresőkutyát és helikoptert is bevetettek – olvasható a police.hu-n.

A tájékoztatás szerint a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai 2022. december 7-én 14 óra 30 perckor Ásotthalom külterületén akartak ellenőrizni egy szerb honosságú Renault Eclipse típusú személyautót, a sofőr azonban az autóból kiugrott és a közeli erdőbe menekült.

KILENC HATÁRSÉRTŐT TALÁLTAK A KOCSIBAN

A rendőrök a jármű átvizsgálása során annak utasterében 9 határsértőt találtak, akik magukat indiai állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A menekülő sofőr elfogására drónt, keresőkutyát és helikoptert is bevetettek, melynek eredményeként a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának pilótái megtalálták a bujkáló embercsempészt, aki a közeledő rendőrök elől futva menekülni próbált.

A helikopter személyzete  a levegőből koordinálta a földi egységek mozgását, így az egyenruhások az erdőben a férfit rövid időn belül elfogták. A rendőrök a gépjármű 19 éves vezetőjét előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb