Mindenmás

Nagyot csökkennek szerdán az üzemanyagárak, a benzinért bruttó 20 forinttal kell majd kevesebbet fizetni

Csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára szerdától – írja a Holtankoljak.hu. A 95-ös benzin esetében literenként bruttó 20 forintos, a gázolajnál pedig bruttó 15 forintos csökkenéssel kell számolni a beszerzési árak esetében.

A lap azt írja, hogy szerdától a 95-ös benzinért bruttó 20 forinttal tudnak a kutak kevesebbet fizetni, a gázolaj beszerzési ára pedig bruttó 15 forinttal csökken. Kiemelik: az átlagárakat tekintve folyamatosan változnak a kutak árai az ársapka kivezetése óta, ezért erről pontosabb képet szerdára ígérnek az elemzők.

A CSÖKKENÉS MEG SEM JELENHET A KISKERESKEDELMI ÁRAKBAN

Bár az olaj ára a háború előtti szinten mozog, a hazai kiskereskedelmi árak nincsenek a régi, 500 forint körül, amiért a forint a felelős. A Holtankoljak.hu azt írta, a forint gyengülése miatt – fizetőeszközünk értéke a héten csaknem három százalékot esett – egy dollár újra 397 forintba kerül, tehát mintegy 100 forinttal többe, mint egy éve. Emellett kiemelték: a héten ugyan csökkenhet az üzemanyagok nagykereskedelmi ára Magyarországon, de ez a kiskereskedelmi árakban eltérően vagy egyáltalán nem is jelenhet meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb