Mindenmás

Idős, járókocsival közlekedő nő nyakából tépte le az aranyláncot a szegedi pályaudvaron egy férfi – 4 év 6 hónap fegyházbüntetést kér rá az ügyészség

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki kerékpárral közelítette meg a sértettet, majd letépte a nyakláncát – írja a Szegedi Járási Ügyészség keddi közleményében. Mint kiderült, az eset még júliusban történt, az egyik szegedi pályaudvaron.

A közlemény szerint a vádlott július 11-én lett figyelmes a 80-as éveiben járó, négykerekű járókocsival is nehezen közlekedő sértettre az egyik helyi pályaudvaron. A férfi követni kezdte az idős nőt, majd az egyik útkereszteződésben mellé hajtott, és kitépte a sértett nyakából az aranyláncát. A vádlott ezután elmenekült a mintegy 140 ezer forint értékű ékszerrel.

4 ÉV 6 HÓNAP FEGYHÁZBÜNTETÉST KÉR AZ ÜGYÉSZSÉG

A közleményben azt is írja, hogy a vádlott már korábban rablás miatt volt büntetve, a börtönbüntetésből röviddel a cselekmény előtt szabadult, így különös, többszörös visszaesőnek minősül. Az ügyészség a férfit minősített kifosztás bűntett elkövetésével vádolja, és amennyiben elismeri bűnösségét az előkészítő tárgyaláson, úgy 4 év 6 hónap fegyházbüntetést kérnek rá. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: my response
'Fel a tetejéhez' gomb