Mindenmás

Karácsonykor is zajlik az élet a határon: közel 200 határsértőt tartóztattak fel Szegeden és környékén vasárnap

Karácsonykor is zajlik az élet a határon: a szolgálatot teljesítő rendőrök december 25-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 207 határsértőt tartóztattak fel és 108 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben, tudtuk meg az ORFK Kommunikációs Szolgálatától.

183 FŐT TARTÓZTATTAK FEL A JÁRŐRÖK, VALAMINT 81 FŐT AKADÁLYOZTAK MEG HAZÁNK TERÜLETÉRE VALÓ BELÉPÉSBEN MEGYÉNKBEN

Az adatok szerint Csongrád-Csanád megyében a járőrök 12 esetben összesen 183 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Ásotthalom, Szeged, Szatymaz és Bordány közigazgatási területén, valamint az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében 6 esetben összesen 81 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, török, afgán, indiai, marokkói, pakisztáni, szomáliai, tunéziai és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb