Mindenmás

Durva roham volt a határon: több mint 200 ezer utazó használta az ünnepi hétvégén a Csongrád-Csanád megyei átkelőhelyeket

Több mint 200 ezer utazó használta az ünnepi hétvégén a Csongrád-Csanád megyei határátkelőhelyeket, akik csaknem 58 ezer járművel lépték át az országhatárt. A várakozási idő a Röszke autópálya határátkelőhelyen elérte a két órát, máshol jellemzően egy órás sor volt – áll a rendőrség kedden kiadott összesítésében.

Mint kiemelték, az ünnepi hétvégén, 2022. december 23-a péntek 0 órától, 2022. december 26-án hétfőn éjfélig a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyet több mint 63 ezren vették igénybe, míg a Röszke autópálya határátkelőt használók száma meghaladta a 104 ezret. A legtöbben utóbbi átkelőt használták szombaton, akkor csaknem 37 ezer utas választotta átlépésre. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyek kilépő sávjait teljes kapacitáson működtette.

JANUÁR KÖZEPÉIG DÖMPING LESZ

A rendőrség azt is kiemelte, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján karácsonyig az átkelők Magyarországról kilépő oldalán nagy a forgalom, míg az ünnep után mindkét irányban jelentős várakozások alakulhatnak ki. A pravoszláv karácsonyt követően pedig a határátkelőhelyek belépő oldalára nehezedik majd nyomás előreláthatólag január közepéig. Felhívják az útnak indulók figyelmét, hogy a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható aktuális várakozási időkről célszerű folyamatosan tájékozódni a www.police.hu oldal Határinfo rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáción.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb