Sport

Mbappéval és Canoval egy listán szerepel a forráskúti fociviking, Ádám Martin

Két magyar válogatott futballistát is rögzített világ legeredményesebb játékosainak 2022-es listája, amelyet a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS készített el. Mint kiderül, a vármegyebeli Ádám Martin is felkerült a népes listára, az előkelő 16-ik helyen szerepel.

Germán Cano, a brazil Fluminense argentin légiósa lett az első 33 találattal, megelőzve a Paris Saint-Germainben 32-szer eredményes francia Kylian Mbappét, továbbá egy másik argentint, a mexikói Pachuca együttesét erősítő Nicolás Ibánezt, aki 31 bajnoki gólt ért el tavaly.

ÁDÁM MARTIN 25 GÓLT LŐTT

A forráskúti Ádám Martin a Paksban, majd új csapatában, a dél-koreai Ulszanban összesen 25 gólt lőtt, amivel a ranglista 16. helyét foglalja el. Koreában egyébként kilencszer talált be. Az Egyesült Államok bajnokságában, a Philadelphia Unionban játszó Gazdag Dániel 24 találatával a 22. lett.

GAZDAG DÁNIEL IS FELFÉRT A LISTÁRA

Az elmúlt naptári év abszolút legeredményesebbje Boris Kopitovic volt 35 góljával, csakhogy klubcsapata, a Tampines Rovers a szingapúri bajnokságban szerepel, ez viszont nem került be a száz legjobb bajnokság közé az IFFHS-nél, így a montenegrói futballistát nem rangsorolták, írta az MTI. Az élvonalbeli bajnokságok legjobb gólszerzői listája így fest:

  • 1. Germán Cano (argentin), Fluminense, 33 gól,
  • 2. Kylian Mbappé (francia), Paris Saint-Germain, 32 gól,
  • 3. Nicolás Ibánez (argentin), Pachuca, 31 gól,
  • 4. Erling Haaland (norvég), Borussia Dortmund és Manchester City, 30 gól,
  • 5. Robert Lewandowski (lengyel), Bayern München és Barcelona, 29 gól,
  • …16. Ádám Martin, Paks és Ulszan, 25 gól,
  • …22. Gazdag Dániel, Philadelphia Union, 24 gól.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb