Mindenmás

Fiatalok akartak autóalkatrészeket lopni – mindezt hajnalban, a szegedi piacon

Egy autó alkatrészeit akarta ellopni három fiatal Szegeden, azonban a körzeti megbízottak tetten érték őket. Most lopás miatt kell felelniük – tájékoztat a rendőrség a honlapján. Mint kiderült, a hajnali akcióban egy 17, 18 és egy 19 éves fiatal vett részt.

A megalapozott gyanú szerint a három fiatal 2023. január 4-én hajnalban érkezett meg egy szegedi piac parkolójában kiszemelt – hosszú ideje ott álló – autóhoz. Miután a külföldi gépjárművet elkezdték szétszerelni, majd a csoport egyik tagja elhagyta a helyszínt. A közelben járőröző rendőrök észrevették a rosszban sántikáló fiatal párost, akikről beigazodott a gyanújuk, a leszerelt alkatrészeket el akarták lopni. Az egyenruhások a 18 és 17 éves feltételezett elkövetőket elfogták és előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. A távozó 19 éves csoporttag még aznap jelentkezett a rendőrségen. Ellenük lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az utóbbi időben egyébként egyre több a fiatal “bűnöző”. Az elmúlt hetekben már ez volt a negyedik eset, hogy tizenévesek kerültek bajba:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb