Sport

Lehet megvan a OTP Bank -Pick Szeged új edzője?

A kirgiz-spanyol Talant Dujshebaev lehet a bajnoki címvédő OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője – a Wyborcza című lengyel lap hétfői cikke szerint, amit az MTI szemlézett.

A lengyel bajnok Lomza Industria Kielce alkalmazásában áll a sztáredző, amely csapat igen komoly anyagi gondokkal küzd. Pár nap múlva derül ki, hogyan tudja folytatni a lengyel klub. Talant Dujshebaev két fia egyébként a Kielce csapatát erősíti, akik lehet ugyancsak jönnének Szegedre.

Dujshebaev 2014 októberétől 2016 februárjáig a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya volt, sajnos nem sikerült nagy sikert elérnie: a 2016-os olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon csupán a 12. helyen végzett a csapat, így lemaradt az olimpiai selejtezőtornáról, a trénert pedig menesztették.

A Kirgizisztánban született Talant Dujshebaev korábban szovjet, majd orosz, később spanyol válogatott volt, olimpiai és világbajnoki aranyérmet is szerzett. A BEK-et kétszer, a Bajnokok Ligáját vezetőedzőként a spanyol Ciudad Real, majd a Kielce együttesével összesen négyszer nyerte meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb