Mindenmás

Nagyüzemi termesztés: a családi ház 5 emeleti szobájából négyben is marihuánát nevelt egy férfi Szegeden

Vádat emeltek ma azzal a férfivel szemben, aki a szegedi háza négy emeleti szobájában termesztett kábítószert – közölte az ügyészség csütörtökön. Mint írják, összesen több, mint 4000 gramm mennyiségben találtak nála marihuánát, valamint annak termesztésére használt eszközöket.

A vádirat szerint a vádlott 2022. áprilisát megelőzően a szegedi családi házának 5 emeleti szobájából négyben is marihuánát termesztett. A közlemény szerint a rendőrség tavaly április elsején tartott házkutatást, melynek során 34 virágcserépben találtak növényt, továbbá 40 levágott ágvégződést, összesen több, mint 4000 gramm mennyiségben. Az is kiderült, hogy lefoglaltak továbbá a termesztéshez szükséges fénycsöveket, 9 darab ventilátort, mozgó motorsíneket, digitális mérőket, 24 zsák virágföldet, mérlegeket, vákuumozó gépet, zúzó tálat, és növényszárító hálókat is. A lefoglalt kábítószer a jelentős mennyiség alsó hátárát is meghaladta.

Az ügyészség a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja, bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb