Közélet

Ursula von der Leyen és Manfred Weber megerősítenék az EU határvédelmét – Orbán Viktor: Na, ugye!

A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz! – írta Orbán Viktor miniszterelnök pénteki Facebook-bejegyzésben Ursula von der Leyen és Manfred Weber határvédelemmel kapcsolatos megnyilatkozásaira reagálva.

“Ursula von der Leyen és Manfred Weber megerősítenék az EU határvédelmét. Na, ugye! A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!” – fogalmazott a kormányfő. A miniszterelnök a Twitteren ugyanebben a témában úgy fogalmazott: “Végre! Kedves Ursula von der Leyen, kedves Manfred Weber, Isten hozott a klubban!”

KIVÉTELES ESETEKBEN KERÍTÉSRE VAN SZÜKSÉG

“Már tíz éve küzdünk az erősebb határokért. Mint kiderült, nekünk, magyaroknak végig igazunk volt” – áll Orbán Viktor Twitter-bejegyzésében.  A kormányfő azt kommentálta így, hogy sajtóhírek szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a bolgár-török határ védelmét nevezte a legfontosabb feladatnak az EU szárazföldi határainak megerősítésével kapcsolatban. Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője pedig úgy nyilatkozott, hogy kivételes esetekben kerítésekre is szükség van, és ezekhez uniós támogatást kell biztosítani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb