Mindenmás

Családi business: súlyosabb büntetést kér a szegedi ügyészség arra a férfira és családtagjaira, akik közösen termesztettek jelentős mennyiségű kannabiszt

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a büntetések súlyosítását indítványozta arra a férfira és családtagjaira, akik közösen termesztettek jelentős mennyiségű kannabiszt Békés vármegyében, tudatták közleményükben.

A FÉRFI CSALÁDTAGJAIT IS BEVONTA A TERMESZTÉSBE, GONDOZÁSBA ÉS ÁRUSÍTÁSBA

Mint írták, elsőfokon a Gyulai Törvényszék járt el az ügyben a Békés Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az ítélet szerint 2019-ben az egyik férfi a szüleinek lakóhelyén és tanyáján valamint a saját házában jelentős mennyiségben termesztett kannabisz növényeket annak érdekében, hogy a kábítószert értékesítse. A növények termesztésében, gondozásában a férfi édesapja és élettársa is közreműködött. A férfi több alkalommal értékesített kábítószert az ismerőseinek és volt olyan eset, hogy azt az élettársa adta át a vevőnek. Ugyanebben az időszakban a férfi két ismerőse Békés vármegyében, két külterületi helyszínen, közösen, jelentős mennyiségben kendernövényeket termesztett, abból a célból, hogy a kábítószert a későbbiekben értékesítsék. Ez utóbbi két férfi már 2018-ban is termesztett kannabiszt, és a kábítószerből mindketten több alkalommal értékesítettek az ismerőseiknek.

A vádlottak részben ismerték el a bűncselekmény elkövetését.  A bíróság a férfit 8 év 6 hónap, az édesapját 3 év 6 hónap, az élettársát 4 év, míg a másik két férfit 7 év illetve 6 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte.

FELLEBBEZTEK AZ ELSŐFOKÚ ÍTÉLET ELLEN

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész négy vádlott terhére súlyosítás érdekében fellebbezett, és a vádlottak valamint védőik is fellebbeztek az ítélet ellen. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett az ügyészi fellebbezéssel, mert a négy vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés büntetés aránytalanul enyhe, ezért a bűncselekmények elkövetésének összes körülményére figyelemmel azok súlyosítása indokolt. Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb