Mindenmás

Csaló sms-ekre figyelmezteti ügyfeleit a K&H Bank

A K&H Bank arra figyelmeztet, hogy csalók különféle szolgáltatók nevében küldött sms-üzenetekkel, illetve e-mailekkel támadják ügyfeleiket, tudta meg az Index.

Mint írták, a bank közleménye szerint a támadók az ügyfeleket különféle szolgáltatók (pl. Netflix, Disney+ stb.) nevében küldött sms-üzenetekkel vagy e-mailekkel célozzák meg, amelyek hamis weboldalra vezetnek, ahol a csalók az ügyfél bankkártyaadatait és az sms-kódot kérik, amely az áldozat mobiltelefonszámára érkezik.

Habár az sms-üzenet egyértelműen jelzi, hogy az ügyfél kártyáját hozzá fogják adni az Apple Payhez, és figyelmeztetést is tartalmaz, hogy a benne lévő kódot ne adja ki senkinek, az áldozatok sok esetben mégis megadják az sms-ben kapott kódot a hamis weboldalon. Ezzel pedig lehetőséget biztosítanak a támadóknak arra, hogy közvetlenül regisztrálják az ügyfél bankkártyáját a csaló mobileszközén lévő Apple Pay-tárcába, ennek következtében a csaló az Apple Payjel tud fizetni az ügyfél nevében.

A bank ezért arra kéri ügyfeleit, hogy különösen körültekintően járjanak el az ilyen típusú megkeresések esetén, és ha a fentiekhez hasonló támadás gyanúja merül fel, jelezzék azt a K&H felé.

Forrás: index.hu/kh.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb