Mindenmás

Azzal dicsekedett a szegedi születésű pedagógiai asszisztens, hogy egy 15 éves fiú a szeretője – kirúgták az általános iskolából (18+)

Videóbejegyzésben dicsekedett el vele a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskola aktivista, szegedi származású pedagógiai asszisztense, hogy egy tizenöt éves fiúval tart fenn szexuális kapcsolatot, de szerinte ez teljesen rendben van – írja a Blikk.

A lap szerint aggódnak az óbudai Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjainak szülei. Még a lányos apáknak sem tetszik, hogy egy olyan férfi dolgozik a tanintézményben, aki a közösségi oldalakra feltett videókban szinte büszkén elemezte, 39 évesen megteheti, hogy egy 15 éves fiú a szeretője, kijelentve, ő nem pedofil, mert a diák már elmúlt 14 éves és saját beleegyezésével létesítettek kapcsolatot.

A GYEREKEK IS LÁTTÁK A VIDEÓT

“Ha ez a fiú nem is krúdys, ez akkor sem helytálló” – mondták a lapnak a szülők képviselői, Róbert és Tibor. “A gyerekek is látták ezt a videót, mi is így szereztünk erről tudomást, döbbenet. Volt, aki a rendőrséget is felkereste az ügyben, akik azonban tehetetlenek, mert nincs elvileg bizonyíték jogsértésre. Nem a mássággal van bajunk, hanem hogy ez így került be az iskolába: ez a férfi még büszke is arra, hogy egy diákkal van együtt. Érthetetlen, hogy ez megengedett, hogy nem történik valamiféle szűrés, mielőtt felvesznek valakit. Kétlem, hogy egy tinidiszkóban ismerte meg a partnereként kezelt diákot, ha nem is ebben az iskolában, akkor egy másikban, ahol korábban tanított, de nem is ez a lényeg: Nem lehet tanár az sehol, aki egy diákkal „jár”!” – mondták a szülők.

REAGÁLT A PDSZ

A Blikk azt írja, hogy B. Zsolt a közösségi oldalakon többször is jelezte, mássága miatt már konfliktusba került az iskola vezetésével, ám az egyik szakszervezet nyomására visszakerült a Krúdyba. “Többször is úgy hivatkozott rám B. Zsolt, mint aki segített neki az ügyeiben, valójában csak jogsegélyt kért a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől, munkaügyi vitában” – mondta a Blikknek Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője. “Arról nem tudtunk, hogy egy 15 éves diákkal van kapcsolatban, ez döbbenet a számunkra is, akkor is, ha az a diák nem abba az iskolába jár, ahol B. Zsolt tanít” – tette hozzá.

A BELEEGYEZÉSI KORHATÁR A 14. ÉLETÉV

Horváth László budapesti büntetőjogász szerint Magyarországon a beleegyezési korhatár a 14. életév. Ennek értelmében aki betöltötte ezt az életkort, az jogot formál a szabad szexuális életre: “A törvény nem tesz különbséget azonos neműek vagy különböző neműek közötti szexuális kapcsolatok között. Ám a 18. életévét be nem töltött személy jogilag még fiatalkorú, így a Büntető törvénykönyv több olyan minősített esetre tér ki, amikor egy ilyen kapcsolatban a felnőtt személy a fiatalkorú sérelmére bűncselekményt követ el. Tipikus példa erre, a hatalmi vagy egyéb befolyási viszony, vagyis ha edző, nevelőszülő, tanár-diák vagy munkáltató-beosztott viszony áll a háttérben.”

LIVE VIDEÓBAN BESZÉLT A KAPCSOLATRÓL

A Blikk birtokába jutott – a férfi által azóta már törölt – videóban valóban azt elemzi, hogy nem tartja magát pedofilnak, amiért egy fiatalkorú fiú a szeretője: „A live videóimban többször is említettem, 15 éves szeretőm van. Ez a tény sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy én 39, ő 15. Leggyakrabban erre azt kapom meg, hogy ez pedofília. Ez egy mentális betegség, ezzel szemben én 14 év alatti fiúhoz sosem nyúltam és nem is fogok ilyen szándékkal. És miért is ne dolgoznék egy általános iskolában azért, mert meleg vagyok, amikor szigorúan betartom a törvényeket?” – mondta a szegedi születésű férfi. A videóban a férfi szerint létezik egy fogalom erre: efebofília. Az efebofil tartósan és erősen vonzódik a 15–19 évesekhez, ő maga azonban jóval idősebb ezeknél. Ez nem sért jogszabályt, ha nem tanárként kerül ilyen kapcsolatba két ember.

ELMONDÁSA SZERINT CSAK VICCELT, MENNIE KELL AZ ISKOLÁBÓL

B. Zsolt a Blikknek elmondta, valóban van egy 15 éves ismerőse, de a lapnak már azt állította, csak viccelt azzal, hogy szexuális kapcsolatban állnak: “Ez olyan, mintha azzal tréfálkoznék, hogy egy kutyával szexelek. A videóimat egy ideje már 18-as karikával látom el, így a diákok nem férhetnek hozzá. Nem titok, vetkőzős videóim is vannak a csatornákon, de ezeknek semmi közük a munkához, nem mosom össze a magánéletemet a hivatásommal.” Tamás Ilona Zsuzsanna, az Észak-budapesti Tankerületi Központ vezetője a Blikknek elmondta, hiába állítja be magát tanárnak B. Zsolt, a Krúdyban pedagógiai asszisztensként dolgozott 2022 májusa óta. Ebben az iskolában nem volt munkaügyi pere, érthetetlenek az erre vonatkozó posztjai. Tiszteletben tartják a másságot, ám videók, annak tartalmai, a 15 éves, diákkorú fiúról szóló kapcsolat bemutatása miatt az egyetemet végzett férfi nem maradhat gyerekek közelében. A Blikk információi szerint a bizonyítékok alapján felmondták a munkavállalói szerződését a Szegeden született, és itt egyetemet végzett férfinek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb