Mindenmás

Ma mégsem vonul be a kecskeméti börtönbe Lagzi Lajcsi, a Vértesben találkoztak a zenésszel

Szerda reggel kellett volna megjelennie a kecskeméti börtönben Galambos Lajosnak, vagy közismert nevén Lagzi Lajcsinak, azonban mindez nem történt meg – írtuk meg reggel. Mint azóta kiderült, a zenészre a Vértesben találtak rá, azt nem tudni, mit csinált ott, de körülbelül 150 kilométerre van Kecskeméttől. A 24.hu viszont azt írja, hogy Lagzi Lajcsi biztosan nem megy ma börtönbe.

Több fotós, újságíró és tévéstáb is azt várta szerda hajnal óta, hogy mikor érkezik meg a kecskeméti börtönbe Galambos Lajos, hogy megkezdje a víz-, gáz- és áramlopás miatt rá kiszabott három és fél éves szabadságvesztését, ám mégsem futott be. Biztos forrásból viszont úgy értesült a 24.hu, hogy a zenész ma mégsem vonul be a büntetés-végrehajtási intézetbe. Egy hozzá közel álló személy a lapnak azt mondta, hogy Lagzi Lajcsi biztosan nem megy ma börtönbe, holnap pedig személyesen fog nyilatkozni arról, hogy miért.

ŰZÖTT VADKÉNT ÉRZI MAGÁT

Nyilatkozatot végül már szerdán tett a Blikknek, amelynek egyik olvasója a Vértesben találkozott a zenésszel, és le is fényképezte. Galambos azt mondta: „Leszögezném rögtön az elején: a rám vonatkozó jogszabályokat, bírósági határozatokat maradéktalanul betartom, azok szellemében járok el. Az utóbbi időben több olyan információ is szárnyra kapott a sajtóban a börtönbevonulásom időpontjával és helyszínével kapcsolatban, amiket hivatalosan senki nem erősített meg. Tudom, hogy közszereplőként többet kell elviselnem, mint egy átlagembernek, de mostanra besokalltam. Úgy érzem magam, mint egy űzött vad. A birtokomra katasztrófaturisták járnak, biztonsági szolgálatot kellett felfogadnom. Az utóbbi időben kaptam hideget-meleget, ezért úgy döntöttem, hogy a harcomat a bíróságon szeretném a továbbiakban megvívni, nem a nyilvánosság előtt.” A mulatós zenész néhány héttel ezelőtt beszélt arról, hogy aggasztja az egészségi állapota és kórházi ellátásra szorult.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb