Mindenmás

Meghalt Raquel Welch, Hollywood egykori szexszimbóluma

Szerdán, 82 éves korában meghalt Raquel Welch Golden Globe-díjas színésznő, modell – számolt be róla az amerikai ABC News. A tragédiáról a színésznő jogi képviselője számolt be, mint mondta, Welch halálát egy gyors lefolyású betegség okozta.

ÖT ÉVTIZED, 30 FILM, 50 SOROZAT, A FANTASZTIKUS UTAZÁSTÓL A DOKTOR SZÖSZIIG

A színésznő öt évtized alatt több mint 30 filmben és 50 tévésorozatban szerepelt, az 1966-os Fantasztikus utazás című filmmel vált ismertté. Sokan olyan filmekből ismerhetik, mint a Száz puska, a Hannie Caulder, A bandita, a Koldus és királyfi, Az állat, a Bájkeverő, A négy testőr, avagy a Milady bosszúja vagy A három testőr, avagy a királyné gyémántjai. Az utóbbiban nyújtott alakításáért még Golden Globe-díjat is nyert.

SZÍNÉSZNŐ, SZEXSZIMBÓLUM, FITNESZ-IKON

A ’60-as és ’70-es évek szexszimbólumaként emlegették – jegyezte meg a Femina. 1995-ben az Empire magazin beválogatta a Filmipar 100 legszexibb sztárja közé, a Playboy magazin összeállításában, amely a 20. század 100 legdögösebb sztárja nevet kapta, a harmadik helyezett lett.

Idősebb korában is láthattuk a képernyőn, például szerepelt a Doktor szösziben vagy a Miami helyszínelők című sorozatban. 2017-ben vonult vissza végleg a színészettől.

A szépség- és fitnesziparban is tevékenykedett: kazettákat adott ki még a ’80-as években, parókákat kezdett árusítani, illetve volt külön ékszer kollekciója és bőrápolási termékei is.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: kelsa
'Fel a tetejéhez' gomb