Mindenmás

Súlyosabb büntetést indítványoz a szegedi ügyészség a kiskorú lányát éveken keresztül molesztáló férfira

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként súlyosabb büntetést indítványoz azzal a Békés vármegyei férfival szemben, akit a bíróság a kiskorú lánya sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 8 év fegyházra ítélt, tudatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleményében.

NÉGY ÉVEN KERESZTÜL BÁNTALMAZTA A VELE EGY HÁZTARTÁSBAN ÉLŐ KISLÁNYT

Mint írták, a Békés Vármegyei Főügyészség vádirata alapján a Gyulai Törvényszék hozott ítéletet. A tényállás szerint egy Békés vármegyei kistelepülésen élő férfi erőszakkal – egyes esetekben az alvó sértett akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva – 2016-tól mintegy négy éven keresztül egyre durvábban bántalmazta szexuálisan a vele egy háztartásban élő, nevelése alatt álló tizenkettedik életévét már betöltött leánygyermekét.

NYOLC ÉV SZABADSÁGVESZTÉSRE ÍTÉLTÉK ELSŐFOKON

A Gyulai Törvényszék a 2022. szeptember 22-én kihirdetett ítéletével a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 8 év szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, ugyanis az ügyészség a kiszabott szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás tartamának lényeges súlyosítása, míg a férfi védője felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

A SZEGEDI FELLEBBVITELI FŐÜGYÉSZSÉG SÚLYOSABB BÜNTETÉST INDÍTVÁNYOZ

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészség súlyosításra irányuló fellebbezését fenntartotta, a védelmi fellebbezést nem tartotta alaposnak és kifejtette azt az álláspontját, hogy a súlyos megítélésű, 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt elkövető férfival szemben a büntetési célok kizárólag hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabásával érhetők el. A letartóztatásban lévő férfi ügye a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb