Közélet

Földrengés volt hajnalban Olaszországban, Törökországban is megmozdult a föld

Hétfő hajnalban 4,5-ös erősségű földrengés rázta meg Olaszországot, sérültekről és károkról nincs információ – írta az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ jelentése alapján az Index, majd hozzátették, hogy Törökországban is újabb rengéseket mértek.

Az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ jelentette, hogy hétfő hajnalban a Richter-skála szerinti 4,5-ös erősség földrengést mértek Olaszországban, Szicília partjainál. A rengés 17 kilométeres mélységben történt, epicentruma 94 kilométerre volt Palermo városától. Károkról vagy áldozatokról nincs információ.

Hétfő hajnalban Törökországban is újabb rengéseket mértek:

  • az egyik 4,5-ös erősségű volt, és 10 kilométeres mélységben történt, 70 kilométerre Elazıg városától,
  • a másik 4,7-es volt, és 56 kilométerre történt Kahramanmarastól.

Mint korábban írtuk, Törökországban szombaton is földrengés volt, de a múlt héten Romániában, Horvátországban, és Magyarországon is megmozdult a föld.

A szomszéd országban lezajlott eseményt Szegeden is érezni lehetett, Klári nevű olvasónk – aki a Bertalan híd lábánál lévő “toronyház” tizenkettedik emeletén lakik – arról számolt be, hogy megmozdultak a tányérok a szekrény tetején plusz minimálisan megingott a nappalijában lévő csillár is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb