Mindenmás

Meghalt a 14 éves fiú, akit áramütés ért, amikor egy vonat tetejére mászott fel

A kórházban életét vesztette az a 14 éves kamasz, aki még januárban szenvedett súlyos sérülést, miután egy teherszállító vagon tetejére mászott Egerben – írta az Index. A MÁV szerint nem ez volt az egyetlen eset az év elején, pár nappal korábban a vágány melletti felsővezeték tartóoszlopára felmászva sérült meg súlyosan az a férfi, aki a Budapest-Keleti pályaudvar és Kőbánya-felső állomás között szenvedett áramütést.

Január 8-án az esti órákban Eger-Rendező állomáson fiatalok játszottak vasútüzemi területen, ahova civileknek szigorúan tilos a belépés. Két fiatal fiú a vágányon álló, üres tartálykocsi tetejére mászott fel, a felsővezeték közelében pedig egyikük áramütést szenvedett. Egy 14 éves gyermeket a mentők súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba, társa könnyebben sérült.

A katasztrófavédelem szerint a fiatalok nem voltak tisztában azzal, hogy a vasút életveszélyes üzemi területére tévedtek. A magasfeszültségű felsővezetéken keresztül az ívkisülés veszélye már két méterről fennáll, ami életveszélyes égési sérüléssel járó áramütést vagy akár halált okozhat – közölték. Az eset után a MÁV is kiadott egy külön figyelmeztetést, mivel az egri eset mellett már több hasonló incidensre is volt példa mostanában:

  • Január 5-én a vágány melletti felsővezeték tartóoszlopára felmászva sérült meg súlyosan az a férfi, aki Budapest-Keleti pályaudvar és Kőbánya-felső állomás között szenvedett áramütést.
  • 2022-ben a MÁV hálózatán történt két hasonló baleset, melynek súlyos, életveszélyes sérültjei és halálos áldozata is 18 éven aluliak voltak.

A hétgyermekes, Pétervásárán élő család a közösségi médiában jelentette be, hogy a fiú életéért hiába küzdöttek hetekig az orvosok a Bethesda Gyermekkórházban, nem tudták megmentetni az életét. A Ripost szerint a család gyűjtést indított azért, hogy méltó módon helyezhessék végső nyugalomra a gyermeket.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb