Közélet

Novák Katalin: “Büszke feleségként voltam szemtanúja annak, hogy férjem letette az önkéntes tartalékosok esküjét”

“Büszke feleségként voltam szemtanúja annak, hogy férjem, István szakasztársaival együtt, a kiképzést követően letette az önkéntes tartalékosok esküjét. Szükségünk van az erős tartalékos haderőre is!” – közölte közösségi oldalán a szegedi születésű Novák Katalin szombaton, miután részt vett az egységes alapkiképzési programban résztvevők nyilvános katonai eskütételén Szentendrén, ahol a köztársasági elnök férje, Veres István is esküt tett.

Az eseményen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter közölte: a szombati nap egy újabb mérföldkő a magyar haderőfejlesztés történetében. „Katonáink olyan tudást és képességeket sajátítottak el az elmúlt egy hónap során, ami alkalmassá teszi őket hazájuk védelmére, arra a feladatra, amely az elmúlt egy év során egy egész nemzet számára értékelődött fel” – mondta.

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján 165-en tették le ünnepélyesen katonai esküjüket, köztük az államfő férje, Veres István. Novák Katalin az M1 aktuális csatornának nyilatkozva azt mondta, hogy hisz a Magyar Honvédség erejében, és egy évvel az ukrán–orosz háború kitörése után mindenki átérezheti, hogy szükség van a honvédekre.

Forrás: Novák Katalin FB oldala/MTI/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb