Mindenmás

“Olyan borzasztó a hangja, mintha kréta csikorogna az iskolatáblán” – vibrációs zajszintmérést végeztek a tram-train vásárhelyi kanyarjaiban

Több helyszínen végeztek csütörtökön vibrációs zajszintmérést a tram-train vásárhelyi pályája mentén, az egyes kanyarok melletti kiválasztott ingatlanokban – írja a Hódpress. Mint kiderült, ha a zajszint túl magas, akkor csillapító elemeket építenek majd be.

A portál szerint a tram-train szerelvények csikorgására már tavaly felfigyeltek. “Olyan borzasztó a hangja, mintha kréta csikorogna az iskolatáblán” – így jellemezte a kellemetlen hangokat tavaly júliusban az egyik Kossuth téren lakó olvasó. A Hódpress azt írja, hogy akkor a MÁV szakemberei újrakenték a sín ezen részét, ezzel átmeneti időre csillapítva az egyébként fülbánó magas hangokat.

ELLENŐRZÉST VÉGEZNEK

Mint kiderült, most a szakemberek a vibráció okozta zajszintet műszerrel is ellenőrzik, mégpedig a kivitelező, azaz a Strabag megbízásából. Az érintett helyszínek az Ady Endre utca, a Szőnyi utca, az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky utca kiválasztott, a sínek kanyarjai mellett fekvő, kijelölt épületek lettek. Ha a zajszint szabvány feletti lesz, akkor a vétkes kanyarokban újabb csillapító elemeket építenek majd be. Ha alatta marad, akkor marad minden a régiben – tették hozzá.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb