Mindenmás

Napi pakk: gyenge eső és 10 fok jön ma Szegedre, ismét kitárja kapuit a Belvárosi Mozi és az Agóra

Ebben a hónapban végre újranyitnak a szegedi kulturális intézmények, a Szegedi Nemzeti Színház után ma beáll a sorba a Belvárosi Mozi és a Szent-Györgyi Albert Agóra is. Mind a két helyszínen programokkal készülnek a kényszerszünet utáni nyitásra Szegeden. Időjárás tekintetében marad a napok óta megszokott formula, felhős, borongós időre számíthatunk, némi gyenge esővel fűszerezve. Mutatjuk, mit tartogat még a péntek, meghoztuk a napi pakkot!

NÉVNAPOSOK ÉS TÓTH VERA SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Kornélia, Frigyes, Irma, Kamilla, Kornél és Oszkár nevű Szeged365 olvasónak! Születésnaposok is jutottak mára:

  • 61 éve született Guczoghy György. 1970-től a Budapesti Honvéd versenyzője volt. 1980-ban tagja volt az olimpiai bronzérmes csapatnak, lólengésben vb-bronzérmes, vb-ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok és Eb-ezüstérmes volt. Összetettben, talajon, gyűrűn, korláton, valamint összetettben, talajon, nyújtón Eb-bronzérmet szerzett. 1990-től a Honvéd Szabadidőközpont fitnessklubjának a vezetője volt.
  • 42 éve látta meg a napvilágot Nagy László kézilabdázó, aki a kézilabda-válogatott volt csapatkapitánya és a PICK Szeged örök rivális Veszprém játékosa,
  • 38 éve pedig Tóth Vera énekesnő. A 2003/2004-es Megasztár győzteseként vált híressé. 2005-ben Bravo Otto-díjat kapott. 4 önálló nagylemeze jelent meg.

GYENGE ESŐ ÉS FELHŐS IDŐJÁRÁS JÖN SZEGEDRE

Pénteken az összefüggő felhőzet fokozatosan dél felé szorul, majd este a déli határvidékről, így Szegedről is elvonul. Reggel és napközben is gyenge eső előfordulhat, délutántól azonban megszűnik a csapadék. Az északnyugati, északi szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között várható, Szeged 10 fok körüli értékeket mérhetünk.

NYIT A BELVÁROSI MOZI ÉS AZ AGÓRA

Lassan vége a téli álomnak, újra kinyitja kapuit a Belvárosi Mozi Szegeden. A Balázs Béla teremben ma már vetítenek is: egy 25 éves klasszikus kerül a vászonra Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével! Igen, jól tippelted, ez a Titanic. Pénteken újra kinyit a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra is, és az intézményhez kapcsolódó művelődési házak is ismét fogadják a vendégeket. 

MÉG MA IS LE VAN ZÁRVA A RAKPART

Szerdán lezárták és még ma sem lehet a Huszár Mátyás rakparton autózni. A víz az úr a helyszínen, és még tovább növekszik a víz szintje. Mutatjuk, hogy festett a helyzet csütörtökön:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb