Sport

Fordulatos meccset játszott a Szedeák: nagy hátrányból jöttek vissza, ám a győzelemhez nem volt elég, kikaptak a DEAC-tól

Fordulatos meccset játszott a Szedeák: nagy hátrányból jöttek vissza, ám a győzelemhez nem volt elég, 83–86-ra kikaptak a DEAC-tól a Városi Sportcsarnokban szombaton, a Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 22. fordulójában, tudatta a klub.

ROSSZUL INDULT A MECCS A SZEGEDIEK SZÁMÁRA

Mint írták, rosszul kezdték a meccset, Nikola Lazicsnak hamar időt kellett kérnie, hiszen nyolc debreceni pontra nem volt válaszuk a szegedieknek, 0–8-cal kezdődött a meccs. Washington szerezte az első pontunkat, ezzel volt 2–10. A folytatásban is tízpontos hátrányba került a Szeged, de a negyed végén megjöttek a triplák: előbb Person, majd Nicholson, végül Washington volt eredményes kintről, így 18–22-re zárkóztak fel.

A NEGYED VÉGÉRE A SZEDEÁK UTOLÉRTE ELLENFELÉT

A második negyedben már át is vehette volna a Szedeák a vezetést, de 23–24-nél Bognár dobásánál csak büntetők következtek, amik viszont kimaradtak, 23–28-ról kezdhettek a szegediek ismét zárkózni, amikor viszont igazán közel kerültek volna, mindig volt válasza a DEAC-nak. A negyed végére aztán sikerült utolérni ellenfelüket, Washington saroktriplája után csak egy pont volt a hátrány, majd Carter első szegedi pontjaival egypontos előnnyel mehettek a nagyszünetre.

A HARMADIK NEGYEDBEN ISMÉT KÉTSZÁMJEGYŰ VOLT A KÜLÖNBSÉG

A harmadik negyed elején Mócsán és Tóth szólt hozzá, gyorsan hét ponttal lépett meg a DEAC, rögtön időt is kért a Szedeák 43–50-nél. Ekkor azonban megakadtak a támadásban, miközben védekezésben nem tudták feltartani a vendégeket: Mócsán egészen lehetetlen helyzetekből is betalált, így ismét kétszámjegyű volt a különbség. 31 pontot kaptak a szegediek ebben a tíz percben, és bár próbáltunk zárkózni, de Mócsán triplája zárta le a harmadik negyedet, így 12 pontot kellett ledolgozniuk az utolsó negyedben, 55–67.

A VERESÉGET MÁR NEM TUDTÁK ELKERÜLNI

Öt perc elteltével nem változott a helyzet, Taylor közelije után 63–75-nél ismét magához hívta tanítványait Nikola Lazics. Innen azonban Person tripláinak köszönhetően mégis élessé vált a végjáték, Roberson tett vissza egy labdát, ami után csak négy pont volt a hátrányuk, 75–79. Washington bedobta mindkét büntetőjét, egyetlen labda volt a különbség, 77–79. A DEAC-ból ekkor viszont Polyák szerzett két olyan extra kosarat, amivel eldőlt a meccs: faragniuk még sikerült a különbségen, de a vereséget már nem tudták elkerülni.

“Ugyan nagyot küzdöttünk a több mint tízpontos hátrány után, és izgalmassá tettük a végjátékot, de végül vereséget szenvedtünk – a 12 kihagyott büntető igazán fájhat ezen az estén. A következő meccsünkre nem kell sokat várni, szerdán 18 órától ugyanis a Nyíregyházát fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban” – közölte a klub.

ÖSSZEGZÉS

Naturtex-SZTE-Szedeák–DEAC 83–86 (18–22, 19–14, 18–31, 28–19)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 22. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Benczúr, Minár, dr. Németh.
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 25/9, Polányi, Nicholson 14/3, Bognár 3, Roberson 14. Csere: PERSON 17/12, Kerpel-Fronius 3/3, Balogh 3/3, Carter 4. Vezetőedző: Nikola Lazics.
DEAC: GOVENS 11/3, Neuwirth 5/3, MÓCSÁN 24/12, Garamvölgyi 7/3, Tóth Á. 11. Csere: Scott 4, Gáspár, Taylor 15, Polyák 9/3. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Kipontozódott: Person (40.).

Forrás: szte-szedeak.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb