Szegedi Arcok

“Nincs a gyerekeimet hol várni” – gyűjtés indult annak az üllési családnak a megsegítésére, akiknek még decemberben teljesen leégett családi házuk

Mint ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, tavaly, december 2-án virradóra szörnyű tragédia érte az üllési Erdélyi családot. Családi házuk a tűz martalékává vált, s ezzel együtt odaveszett egy élet munkája, személyes tárgyaik és valamennyi emlékük. A család megsegítésére Üllés Nagyközségi Önkormányzat gyűjtést kezdeményezett azért, hogy otthonuk mielőbb újraépülhessen, osztotta meg a hírt közösségi oldalán Üllés Község.

A KELETKEZETT KÁR KÖRÜLBELÜL SZÁZMILLIÓ FORINT, ÁM A BIZTOSÍTÓ NEM FIZET

A HVG beszámolója szerint a kazánból felcsapó lángok okozták a tüzet, a kár körülbelül százmillió forint, ám a biztosító nem hajlandó fizetni. “Ez a tehetetlenség, hogy itt van mindenünk, az elmúlt 25 év munkája, az emlékek, és tehetetlenül néztük végig, ahogy megsemmisül” – mondja az RTL Híradó riportjában a decemberben leégett üllési ház tulajdonosa, Erdélyi Sándor. A 200 négyzetméteres házból jobbára csak a falak maradtak meg, miután tűz keletkezett a kéményben, és az az egész épületre átterjedt.

“NINCS A GYEREKEIMET HOL VÁRNI”

A férfi és a felesége most a megmaradt fészerből kialakított szobakonyhás helyiségben húzzák meg magukat. Kollégiumban lakó gyerekeik nem tudnak hova hazamenni hétvégre, ők a nagyszülőknél alszanak. “Nincs a gyerekeimet hol várni. Legfontosabb mindig az volt, hogy együtt lehessünk, és most nem tudjuk őket itthon fogadni” – mondja a riportban az édesanya.

A HELYIEK ADOMÁNYGYŰJTÉSSEL PRÓBÁLNAK SEGÍTENI A CSALÁDON

A tulajdonos szerint körülbelül 100 millió forintos kár keletkezett, a biztosító ugyanakkor nem fizet, mert egy vállalkozás is be volt jelentve a házba, és annak nem, csak magánszemélyként a háztulajdonosnak volt jegyzőkönyve az éves kéménytisztításról. A család ügyvédhez fordult a biztosító döntése miatt, a helyiek pedig egyelőre adománygyűjtéssel próbálnak segíteni a családon.

Ha segíteni szeretnél a család kárainak enyhítésében, Üllés Község alábbi posztjában megtalálod hozzá a pontos információkat:

Forrás: Üllés Község FB oldala/hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb