Mindenmás

8 ezer forint miatt szúrta hasba pillangókéssel ismerősét a román férfi, a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt ellene

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki tavaly áprilisban szúrta hasba a sértettet és vett el tőle 8000 forintot – közölte kedden az ügyészség a hivatalos honlapján.

A vádirat szerint az egyaránt román állampolgárságú vádlott és a sértett idénymunkásként dolgoztak az egyik megyebeli falu tanyavilágában. Tavaly április 24. napján, délután mindketten nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak alkalmi ismerősüknél, majd kerékpárjukat tolva egy dűlőúton hazafelé indultak. Útközben a férfi elővett egy pillangókést és azzal megfenyegette a sértettet, hogy ha nem ad neki pénzt, akkor kiveszi a szívét.

A MENTŐK SZÁLLÍTOTTÁK KÓRHÁZBA A SÉRTETTET

A közlemény szerint a sértett a fenyegetés hatására átadott 1000 forintot, de a vádlott meglátta, hogy a pénztárcában még van pénz. Ezt követően a férfi hirtelen mozdulattal hason szúrta sértettet, aki ennek hatására elesett és eszméletét vesztette. A vádlott ezt kihasználva a pénztárcából elvett még 7000 forintot, majd a helyszínről eltekert. Az életveszélyes állapotban levő sértettet a mentők sürgősségi kezelésre kórházba szállították. Az ügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb