Mindenmás

Kiadták az elsőfokú figyelmeztetést vármegyénkre: csütörtökön és pénteken is megdörrenhet az ég

Meleg, tavaszias időben lesz részünk csütörtökön és pénteken, de záporok, sőt zivatarok is jöhetnek a térségünkbe – írja az Időkép. A zivatarok veszélye miatt pedig már az elsőfokú figyelmeztetést is kiadta az OMSZ vármegyénkre.

Az előrejelzések szerint csütörtökön és pénteken is enyhe tavaszias időre van kilátás, az ország nagy részén 15 fok fölé melegszik délutánonként a levegő, helyenként akár 20 fok is lehet. Az Atlanti-óceán felől érkező ciklonok frontjainak köszönhetően viszont nagy lesz a változékonyság, és a szél is gyakran megerősödik, csütörtökön több helyen akár viharos széllökések is lehetnek.

A gyakran változó felhőzetből csütörtökön és pénteken is több helyen és több alkalommal kell számítani csapadékra: az eső mellett záporok is nagyobb számban kialakulhatnak, sőt zivatarokra is van esély.

A zivatarok veszélye miatt pedig elsőfokú figyelmeztetést kapott vármegyénk csütörtökre.

APRÓ SZEMŰ JÉG ÉS HEVES CSAPADÉKTEVÉKENYSÉG JÖHET

Az Időkép azt írja, hogy csütörtökön leginkább a Dunántúlon és délen, majd pénteken máshol az országban is megdörrenhet az ég. Egy-egy intenzívebb zivatart akár apró szemű jég, heves csapadéktevékenység is kísérhet, környezetükben viharossá fokozódhat a szél. Szombatra virradóan aztán egy hidegfront érkezik viharossá fokozódó északnyugati széllel, átmeneti, de jelentős lehűléssel, így a hétvégén bár már több lesz a napsütés, a csúcshőmérséklet az ország nagy részén 10 fok alatt marad.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Digi Tobi
  2. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb