Szegedi Arcok

Utcára tehet az IKV egy 82 éves szegedi bácsit, óriási összefogás indult a megsegítésére

Utcára tehet az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. (IKV) egy 82 éves férfit, aki 1999 óta bérli Tisza Lajos körúti lakását szociális alapon. Mint az önkormányzati tulajdonban lévő cég leveléből kiderült, ha az idős szegedi nem tesz eleget karbantartási kötelezettségének március 30-ig, ki kell költöznie otthonából. Laci bácsi egyedül tölti nyugdíjaséveit, nincsenek gyermekei, rokonai, az egyébként rendezett körülmények között élő úrnak pedig nincs pénze elvégeztetni a tőle kért felújításokat.

A szívszorító történetet Chovanecz Kata önkormányzati képviselő osztotta meg, akit fogadóóráján keresett meg Laci bácsi. Mint a politikusnő írta, festőket, vagy festékboltos vállalkozókat keres, akik segítenének a 82 éves férfinek elvégezni az IKV által kért munkálatokat.

A poszt megjelenését követően megkerestük az illetékes önkormányzati céget és a fideszes képviselőt is, az előbbi még nem reagált, az utóbbi viszont igen.

Mint elmondta, az ingatlan szerkezeti hibái miatt bele lehetne állni a “jogászkodásba”, azonban mire eredményre jutnának, már rég utcára tennék Laci bácsit.

Ezért aztán inkább segítséget kér a szegediektől, akik közül már több szobafestő is megkereste, sőt, egy nagylelkű vállalkozó konkrétan azt ajánlotta fel, hogy a teljes költségoldalt rendezi, cserében csak annyit kér, hogy a neve ne kerüljön nyilvánosságra.

Amint megszólal az ügyben az IKV, vagy újabb fejlemények történnek, cikkünk frissülni fog.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Study Medicine in Nigeria
'Fel a tetejéhez' gomb