Szegedi Arcok

Egy 4 gyermekes édesanyán segített a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged, saját forrásból újítottak fel egy házat Szatymazon

Egy 4 gyermekes édesanyán segített a Szent-Györgyi Albert Rotary Club. Kóti Zoltán, elnök a Rádió 88-nak nyilatkozva azt mondta, hogy a család a koronavírus miatt veszítette el a családfőt, lakhatásuk pedig nem volt megoldott. A klub ezért saját forrásból egy Szatymazon található házat felújított, és lakhatóvá tett: áramot vezettek be, kicserélték a nyílászárókat, gipszkartonoztak és helyreállították a fűtést is.

A bajba jutott családra a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged két tagja, Varga Gusztáv a CE Glass Industries tulajdonosa, elnök-vezérigazgatója és Vass György hívta fel a klub vezetőségének figyelmét, hiszen Börcsök Brigitta és és négy gyermeke lakhatási problémával küzdött. A koronavírus-járvány idején vesztették el a családfőt, ezért a Szent-Györgyi Albert Rotary Club akcióba lendült, és egy szatymazi tanya felújításán kezdtek el dolgozni együttműködve az MR Közösségi Lakásalap Közhasznú Nkft.-vel. Az épületet sikerült renoválni, az édesanya pedig ma könnyek között vette át az új ház kulcsát Tőlük.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb